Havneraas ble angrepet av samme type hund og på samme sted som en politikvinne og to andre menn ble bitt 13. juli i år. Da ble hunden straks tatt fra eieren.

– Det gjør meg ganske forbannet at det skal være slik forskjellsbehandling. Dette er en ny bekreftelse på at dersom man tidligere har gjort noe galt i denne byen, blir en senere aldri trodd av politiet. Uansett hvor mange år det går, sier Bård Havneraas oppgitt.

40-åringen har en kriminell fortid, men straffen er for lengst sonet. Havneraas har bygget seg opp på nytt, og etablert seg som familiefar.

GA ORDRE

Det var 3. september i fjor 40-åringen ble angrepet av en rottweiler. Han luftet da sine egne hunder på en bakplass ved Sivles gate.

– Hundeeieren dukket først opp i vinduet, og kjeftet på meg fordi hundene mine bjeffet. Like etterpå hørte jeg en dør gå opp, og at eieren ga rottweileren ordre om å gå til angrep. «Ta ham, ta ham, angrip!», ropte mannen til hunden sin, sier Havneraas.

Havneraas måtte forsvare seg både mot mann og hund.

– Rottweileren angrep den ene hunden min. Han bet seg fast i nakkeskinnet og nektet å slippe. Jeg prøvde alt, og klarte etter en stund å få et tau rundt halsen på den og hale den vekk, sier Havneraas.

Under kampen ble Havneraas stygt bitt i armen, og hunden hans silblødde etter angrepet fra den rundt 60 kilo tyngre rottweileren.

– Eieren lette etter brillene sine, og rottweileren sto tjoret fast til en hekk. Vi måtte til lege, både hunden og jeg, og jeg ringte politiets nødnummer. De ville ikke rykke ut, men sa at jeg kunne anmelde forholdet etterpå, sier Havneraas.

FIKK BETENNELSE

Havneraas måtte ut med til sammen 4000 kroner i veterinær- og legeutgifter etter angrepet.

– Det gikk betennelse i såret. Jeg var helt arbeidsufør i fire måneder, sier Havneraas.

Han kjente ikke identiteten til hundeeier, men da han leverte anmeldelse fikk han beskjed om at politiet kjente til eieren.

– Likevel ble bare saken henlagt 14 dager senere. Begrunnelsen var manglende ressurser. Jeg klaget, men det hjalp ikke.

– I mellomtiden fikk jeg kjennskap til at rottweileren også hadde flerret opp jakken til et barn, sier Havneraas.

BET POLITI

Søndag 13. juli i år gikk alarmen fra en bakplass ved Sivles gate på nytt. Da rykket politiet ut til et drikkelag etter melding om at en rottweiler hadde bitt to menn.

Ifølge festdeltakerne var det eieren selv som hisset hunden på de to mennene under en krangel.

Da politiet kom frem til stedet ble også en politikvinne bitt.

Få dager senere ble hunden tatt i forvaring.

– Vi har tatt hunden fra eier fordi den bet en politikvinne og to menn, sier avdelingsleder Tove Lian Mathiesen ved vold- og sedelighetsavsnittet i Sentrum politistasjon.

Rottweileren er begjært avlivet.