Redd for negativ <br/>oppmerksomhet

UiB-studentene Andreas Høglund, Morten Aleksander Nyhus og Peter Handegard er ikke blitt frarådet å ha kontakt med mediene, men har fått beskjed om å kontakte fadderstyret  når de har uttalt seg.

UiB-studentene Andreas Høglund, Morten Aleksander Nyhus og Peter Handegard er ikke blitt frarådet å ha kontakt med mediene, men har fått beskjed om å kontakte fadderstyret når de har uttalt seg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fadderuke-arrangører advarer deltakere mot å stille opp på bilder.

DEL

– Studentene velger selvfølgelig selv, men vi er nøye med å informere dem om at bildene kan dukke opp år etter år i saker om fadderuken. Det er kanskje ikke så gøy, sier leder for fadderuken ved NHH, Solfrid Dahl Helgesen til BA.

  • Nyheter

Ved Norges Handelshøyskole (NHH) frarådes fadderbarn og faddere å stille opp i pressen. Lederen for fadderuken forteller at dette er noe de har fokusert ekstra på i år.

– Vi har vært ekstra nøye med å informere studentene om dette i år, sier hun.

PROBLEMER MED JOBBSØKING

Grunnen er blant annet at de frykter at bildene kan by på problemer i forbindelse med jobbsøking.

– Bilder kan se veldig mye verre ut enn virkeligheten. Det handler om hva man har lyst til å stå for som person, og det kan by på problemer hvis potensielle arbeidsgivere finner disse bildene.

Hun mener ikke at fadderuken primært handler om alkohol, og synes det er synd hvis bilder av fulle studenter skal ødelegge.

– Det er synd hvis det er det ene bilde av en student med en øl i hånden som blir husket, for det er ikke det det handler om. Vi ønsker at folk skal være mindre beruset, og har en rekke arrangementer for dem som ikke vil drikke.

Hun trekker frem blant annet rafting på Voss, båttur og idrettsturnering som vellykkede alkoholfrie arrangementer under årets fadderuke.

Høgskolen i Bergen har tidligere år valgt å advare sine studenter, men har valgt å la være i år.

– INGENTING Å SKJULE

– Vi har ingenting å skjule, og har veldig snille og flinke faddere, sier fadderkoordinator ved HiB, Ingrid Nybakk til BA.

Hun mener folk er i stand til å vurdere selv hvorvidt de bør stille opp i media eller ei.

– Det må være opp til hver enkelt.

Den samme holdningen har man på handelseshøyskolen BI i Bergen.

– Vi er stolte av studentene våre, og synes det er bra at de stiller opp i mediene. De greier fint å vurdere selv når det er lurt, sier leder for studentorganisasjonen BIS, Thomas Skovli til BA.

Allerede første dag gir BI studentene en innføring i hva næringslivet ønsker av dem, og Skovli tror denne er med på å gjøres studentene bevisste på hvordan de bør oppføre seg.

Artikkeltags