Rederarvingen Johan Reksten sliter

Artikkelen er over 13 år gammel

Johan Reksten (56) sliter både personlig og med driften av familieeiendommen Moldegaard i Os. Mens han er rammet av en alvorlig sykdom, unngikk han i går såvidt en konkursbegjæring.

DEL

Et gammelt lønnskrav fra en 47 år gammel arbeidstaker kunne ha skapt trøbbel for selskapet Reksten Management AS, som eier og driver prakteiendommen Moldegaard.

I går skulle Bergen byfogdembete behandle konkursbegjæringen fra arbeidstakeren. Men rettsmøtet ble avlyst i tolvte time.

– Saken gjaldt et lønnskrav, men begjæringen er trukket, bekrefter 47-åringens advokat, Jan Ove Ommundsen, overfor BA.

«Alt i ORDEN»

Arbeidstakeren ønsker ikke å kommentere saken, utover at «alt er nå i orden».

For tre år siden skrev BT at underskudd, inkassosaker og ansatte som ikke får lønnen i tide, preget eiendomsdriften til den tidligere skipsrederen.

– Det høres ut som artikkelen er skrevet i 2005, kommenterer Ommundsen tørt.

I mars i år kom 2003-regnskapet for Reksten Management – nærmere ett år for sent. Tallene kom på bordet etter trusler om tvangsoppløsning.

Regnskapet avslører at ridesport og catering fortsatt er dårlig butikk for eks-skipsrederen

«Selskapets aksjekapital er tapt og fremtidig drift er avhengig av vesentlig resultatforbedring, ytterligere lånefinansiering eller tilførsel av ny egenkapital», heter det i revisjonsberetningen.

FEM ANSATTE

Reksten Managements eiendomsportefølje omfatter 15 eiendommer. Den største aktivaposten ved siden av Moldegaard er eiendommen Statsminister Michelsens vei 38, som ligger vegg i vegg med Rekstensamlingene på Paradis. Ifølge Dagens Næringsliv skal eiendommen være verdt nær 40 millioner kroner.

I 2003 tilførte selskapets eier; Liberia-selskapet Alpha Oboship, 7,2 millioner kroner i friske penger. Likevel ble underskuddet på nær to millioner kroner. Johan Reksten tok heller ikke ut lønn fra selskapet som sysselsetter fem årsverk.

Reksten er for tiden sykemeldt, og ikke tilgjengelig for kommentar. Ingen andre i selskapet ønsket i går å kommentere BAs opplysninger.

Artikkeltags