Mann tatt av snøskred

Klarte selv å grave seg ut av skredet.

DEL

Klokken 1620 rykket nødetatene ut til Livarden i Fana etter melding om snøskred. En mann hadde blitt tatt av skredet, og lå delvis begravd.

Klokken 1640 hadde mannen klart å grave seg ut selv. Vedkommende er uskadd, opplyser politiet.

– Skredet har ikke gått i nærheten av en skiløype. Det har skjedd i terrenget cirka 300 meter sørvest for toppen på Livarden, sier operasjonsleder Jan-Tore Heggholmen i politiet.

Les også: Ingen mobildekning i skiløypene (BA+)

Han sier mannen var alene, og at det var en annen turgåer som observerte at han ble tatt. Det skal ha vært bratt i området.

– Vi har nå snakket med mannen som ble tatt på telefon også, og han har det bra. Han og personen som meldte fra om dette er på vei ned fra fjellet nå. De er helt sikre på at ingen andre ble tatt av raset, sier Heggholmen.

Han har ikke oversikt over størrelsen på snøskredet.

Politipatruljen vil ta en prat med mannen, før de avslutter på stedet.

Stor aksjon

Det ble satt i gang en stor aksjon da meldingen kom inn. I tillegg til politi, brannvesen og ambulanse, ble også Røde Kors og Norske Redningshunder kalt ut.

– Heldigvis fikk vi raskt beskjed om at mannen var kommet seg løs, så nå er det bare politiet som er på stedet, sier Heggholmen.

Livarden er et fjell i Fana, og et populært turområde. Man går normalt opp fra Totland eller Bontveit.

Skredfare

Ifølge Varsom.no er det moderat snøskredfare i fjellet nå, men det er varslet opp mot nivå tre, eller betydelig, i morgen onsdag i Voss og Hardanger.

Saken oppdateres

Artikkeltags