Reklamevideo med Trude Drevland slettet fra Youtube

Ordfører Trude Drevland (H), slik hun fremstår i promovideoen som nå er fjernet fra nettet. Foto: Skjermdump fra videoen

Ordfører Trude Drevland (H), slik hun fremstår i promovideoen som nå er fjernet fra nettet. Foto: Skjermdump fra videoen

Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører Drevland figurerer i en reklamevideo for cruiserederiet «Viking Oceans». I går fikk videoen særdeles hard kritikk, og lørdag morgen var den fjernet fra rederiets Youtube-kanal.

DEL

– Noen har sett at dette ikke er bra PR, derfor har man fjernet den, fastslår Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen.

– Videoen falt veldig uheldig ut, sier Blindheim, og viser til debatten som oppsto i avisene og på sosiale medier i går.

– Amazing

I videoen forteller Drevland om hvordan hun gleder seg til skipsdåpen til «Viking Star», som skal skje i Vågen på selveste 17. mai. Videoen viser videre en rekke klipp fra tidligere 17. mai-feiringer i Bergen, med prosesjoner, fyrverkeri, ordførertale og det hele.

Ordføreren er båtens gudmor. Presentatøren i videoen forteller at Drevland har voktet over sitt skip siden det berørte vannet for aller første gang.

– This is amazing. That's the closest word I can give you, sier ordføreren.

– To Torstein Hagens city, to my city. And letting the champagne float. That will be a happening you never have seen, ever, sier ordføreren videre i videoen.

– Ser ikke på det som reklame

Drevlands opptreden har skapt furore.

«Å drive reklame for et kommersielt selskap i rollen som ordfører, det er ikke engang i grenseland. Det er langt bortenfor ordførerens rolle», mener Frøy Gudbrandsen, kommentator i Bergens Tidende.

Opposisjonspolitikerne har kastet seg på kritikken, og på Twitter florerer det med kommentarer som denne:

Drevland sier til BA at hun rett og slett ikke ser på videoen som reklame.

– Jeg ser på det som en fantastisk promotering av Bergen, sier hun.

– Men jeg skjønner at noen reagerer. Det koster meg ikke noe å si dét.

– Drevland bør ha bedre kontroll

Trond Blindheim mener ordføreren bør ha bedre kontroll over hvordan hun fremstår.

– Trude Drevland er fantastisk flink til å si ja til alt og alle. Hun er høyt og lavt. Men hun er Bergens fremste tillitsvalgte. Derfor må hun ha full kontroll på hvordan det hun stiller opp på skal brukes. Hun må forsikre seg om at ingen misbruker henne, sier Blindheim.

Drevland avviser ikke at hun kanskje vil tenke seg om en ekstra gang ved neste videoforespørsel:

– Jeg lærer noe hver eneste dag, også om rollen som ordfører. Samtidig mener jeg at jeg tenkte meg om denne gangen også, sier Drevland.

Hun forteller at hun ikke visste at videoen var fjernet før BA ringte.

– Men det er vel kanskje for å beskytte meg, de er vel lei seg for at saken har fått dette fokuset. Men det vet jeg selvsagt ikke noe om, sier ordføreren.

Rederiet: – Lagt ut ved en feil

Videoen som nå er slettet, minner mye de andre, tallrike promovideoene på rederiets Youtube-kanal. Rederiet hevder overfor BA lørdag ettermiddag at Drevland-videoen slett ikke ble fjernet på grunn av kritikken.


– Teamet bak markedsføringen la dessverre denne videoen ut for tidlig ved en feil. Den skal vises under en middag på 17. mai. Derfor ble den fjernet, sier Richard Marnell, senior vice president marketing USA i Viking River Cruises.

– Den vil bli lagt ut igjen enten i morgen eller på mandag. Den er en del av en bredere markedsføringspakke.

– Så det var ikke på grunn av kritikken i pressen?

– Nei, jeg var ikke klar over at det har vært disksjon rundt denne videoen, sier Marnell.

Artikkeltags