Harald Haaland, administrerende direktør ved Fløibanen, forteller til BA at de har opplevd passasjerrekorder gjennom hele 2014.

April, mai og juni kunne by på fantastiske tall og Haaland bryter stolt ut at rekorden «all time, ever» er slått i det BA besøker dem for å ta en historisk tur med banen.

– Dette er virkelig en merkedag, sier han.

– Dere fikk dessverre ikke være med på rekordturen da, den ble satt klokken 11.40.

REKORDFØREREN

Henrik Reigstad (25) var føreren av banen som kunne frakte passasjerene på rekordturen. Han synes det er et privilegium å få representere Fløibanen.

– Jeg tror de fleste bergensere identifiserer seg med Fløyen og Fløibanen.

Det er i utgangspunktet ikke helt nødvendig med en sjåfør av Fløibanen, da det meste kan styres elektronisk. Haaland tror likevel det er et stort trygghetselement for passasjerene.

Reigstad viser at han må følge nøye med på kamera som er plassert foran banen mens de kjører. Det kan for eksempel komme dyr i veibanen som gjør at han må stoppe.

Gjennom tre somre har han jobbet ved Fløibanen. Da de slo rekorden tirsdag kunne han ikke annet enn å synes det var veldig kjekt.

– Rekorden fra 2011 var ganske så solid, så at vi har slått den er veldig kjekt, sier Reigstad.

Den tidligere månedsrekorden for juli er fra 2011 og ligger på 270.000 passasjerer.

GÅR LANGT OVER BUDSJETTET

Fløibanen teller antall påstigninger, og ikke antall passasjerer. Det vil si at hvis en besøkende reiser tur/retur vil dette gjelde som to påstigninger.

Påstigningsbudsjettet for juli er 262.000. To dager før juli måned er over har Fløibanen ikke bare oversteget påstigningsbudsjettet sitt, men de har satt ny rekord for påstigninger, noensinne.

– Vi passerer nok en «all time high», sier Haaland.

– Dette er kjempefint, og vi er utrolig ydmyk. Jeg vil gjerne si takk på vegne av alle i Fløibanen for at det er så mange passasjerer som har villet ta banen.

AVHENGIG AV VÆRFORHOLD

Et fantastisk vær og store arrangementet er en del av grunnen til at passasjerrekorden nå settes.

– Det gode været hjelper veldig godt på for vår del. Fløibanen er i veldig stor grad avhengig av vær- og føreforhold.

Juli har bydd på tropenatt og flere varmerekorder enn noen gang tidligere. Det er en stor årsak til høyt besøkstall.

– Når det er fint vær oppsøker folk naturen og friluftslivet. I tillegg er Fløyen og Fløibanen en «must-do» for turister som kommer til Bergen, og de kommer selv om det er dårlig vær.

– IT'S REALLY WONDERFUL

Køene utenfor Fløibanestasjonen ved lunsjtid er lange. Tyskerne Martin Seemann og datteren Dana er på besøk i Bergen for første gang. De hadde kjøpt billett via cruisebåten Aida, og trengte derfor ikke vente like lenge som alle andre.

Men 15 minutter måtte til og det synes de absolutt det var verdt.

De synes det er flott å høre at Fløibanen har satt ny rekord, og er ikke overrasket over mange besøkende med en slik utsikt.

– It's really wonderful here, sier tyskerne og skuer utover Bergen.

NESTE RUNDE TALL: 300.000

– Passerer dere 300.000 tror du?

– Det er definitivt et drømmemål, men mest sannsynlig skjer det nok ikke, sier Haaland.