– Rift om folk fra Mjellem'en

Artikkelen er over 16 år gammel

– Det blir rift om de ledige Mjellem-arbeiderne under jobbmessen mandag, sier daglig leder Mona Havreberg i rekrutteringsfirmaet Qmann.

DEL
Ifølge Havreberg står norske industribedrifter i kø for å sikre seg kompetansen til de oppsagte på Mjellem og Karlsen.

– Selv representerer vi 14 ulike industribedrifter fra hele landet, og vi har i oppdrag å rekruttere 50-60 arbeidere på ulike fagnivåer, sier Havreberg.

ER ETTERSPURT
Qmann er en nisjebedrift som normalt jobber med å rekruttere utenlandsk arbeidskraft til norske virksomheter.

– Vi har hele landet som nedslagsfelt, og det er bedrifter i både sentrumsnære områder og i distriktene som nå er interessert i å sikre seg de ledige i Bergen, sier Havreberg.

Blant oppdragsgiverne er Heerema Tønsberg, Mjosundet Båt, Oma Båtbyggeri, Myklebust Verft, Maran Utvikling, Umoe Mandal, Steinsvik Industri og Båtservice Gruppen.

– Oppdragsgiverne våre har behov for arbeidere på alle nivåer fra industrirørleggere, industrimekanikere, platearbeidere og ingeniører. Det er kun snakk om faste jobber, sier Havreberg.

ER FLEKSIBLE
Kun noen få av bedriftene Qmann representerer ligger i Hordaland, men Havreberg understreker at det ikke nødvendigvis betyr flytting.

– En del av verftene har flere typer skiftordninger, og det kan også være aktuelt med andre arbeidstidsordninger slik at arbeideren slipper å flytte fra Bergen, sier Havreberg.

Hun peker på at det er et stort behov for kompetanse i mange virksomheter.

– En undersøkelse vi har gjort opp mot skipsverft i Norge viste at hele 60 prosent vurderte å søke etter arbeidskraft i utlandet. Det har vært vanskelig å skaffe nok arbeidskraft med den riktige kompetansen her til lands, sier hun.

UTEN ALDER
Havreberg avviser at det er de yngste arbeiderne som er mest interessante.

– Vi har som prinsipp å rekruttere kompetanse, ikke alder, sier hun.

Qmann er ikke eneste rekrutteringsfirma som vil være til stede på jobbmessen. Havreberg håper at alle som er blitt ledige på Mjellem også ser verdien av å møte frem.

– Det er veldig viktig at de som nå står uten noe stiller seg åpne for de mulighetene som finnes. Jeg vet at det har vært en vanskelig tid for mange, og at konkursen var en sjokkopplevelse. Men hver enkelt må fokusere på hva de er god til, sier Havreberg.

Artikkeltags