Gå til sidens hovedinnhold

River tribune for å bygge sykehus

Artikkelen er over 13 år gammel

Får Helse Bergen det som de vil, skal psykiatriske pasienter få en ny avdeling der tribunen på Krohnsminde står i dag.

– Vi var forberedt på at beliggenheten ville bli diskutert. Det er jo noe kontroversielt, sier avdelingsleder Geir Pedersen i Helse Bergen.

FERDIGSTILT I 2012: Bergen kommune ville selge hele stadionanlegget på Krohnsminde, men fikk kun regulert to av områdene ved stadionanlegget til bygging.

Oppføringen av det planlagte nybygget blir der videobutikken og tribunen i vest ligger i dag, og skal etter planen være ferdigstilt i 2012. Bygget skal være på 9000 kvadratmeter.

– Området ligger sentralt til, og det blir bare bedre når Bybanen kommer, sier Pedersen, som legger til at slike bygg er lett å isolere mot støy i området.

Planen er at bygningen primært skal være et behandlingskontor for bydelene Bergenhus, Årstad og Ytrebygda. Det vil også inneholde sengeplasser til korttidspasienter.

VERNING: Etter det BA kjenner til skal det en stund ha vært forsøkt å starte en liten aksjon for bevare konstruksjonen.

Diskusjonen gikk på om tribunen, som er tegnet av den kjente arkitekten Landmark, hadde verneverdi. Flere var av den oppfatning at anlegget burde bevares.

– Vi ville på et tidspunkt bevare det, men det vil vi vel med stort sett alt, sier Jonatan Krzywinski hos Byantikvaren i Bergen.

STYREMØTE: I morgen skal Helse Bergen HF i møte med Helse Vest. Dette er vanlig for alle prosjekter som har en kostnadsramme på 50 millioner eller mer.

Planarbeidet har pågått siden 2000-2001, og prosjektet er beregnet å koste et sted mellom 350-370 millioner kroner.

– I morgen starter styringsdialogen. Da skal vi diskutere dette og barne- og ungdomspsykiatri-prosjektet på Haukeland (BUSP), sier Pedersen.