Stiftelsen Robin Hood-huset har i høst startet opp et nytt tilbud for barnefamilier.

Kjempefint sosialt

Mens de det siste året har hatt en rekke aktiviteter for barn i skoleferiene, har de nå også startet opp tilbud for barnefamilier hver fredag og lørdag. Hit kommer familier fra hele verden, Norge inkludert, så langt er 23 nasjonaliteter representert.

– Tilbudet har blitt enormt godt mottatt. Til nå har 130 barn fra 65 ulike familier deltatt på fredagskafe og lørdagsaktiviteter, forteller aktivitetsleder ved Robin Hood-huset, Hege Eriksen.

Fredag sto det pepperkakehuspynting på programmet, og familien Aljadayel fra Syria var blant de fremmøtte.

– Vi kommer hit for å treffe andre, prate, spise og kose oss. Det er et kjempefint sosialt miljø her, og vi er svært takknemlig for at de som jobber her gir oss muligheten til å være her sammen som familie, sier Samer Abou Aljadayel til BA.

Han er på kafeen sammen med sin kone og to av sine fire barn. På kafeen treffer de andre kjente, blant annet datteren Lins bestevenninne og hennes familie.

– Jeg har gjort masse gøy med Hege og de andre her. Vi har vært på Fløyen, badet i Ado, tegnet, lekt og sett film. Det skal bli gøy å pynte pepperkakehus, det har jeg aldri gjort tidligere, sier Lin Abo Aljadayel.

Alt er gratis

Det viktigste for stiftelsen som står bak aktivitetene for barn, er at alt skal være helt gratis. Mange barnefamilier med dårlig økonomi sliter med å ha råd til å gå sammen på kafe og bruke mange av fritidsaktivitetene i byen. Det gjør Robin Hood-huset nå noe med.

– Alternativet for de fleste av disse familiene er å sitte hjemme uten å treffe andre, og uten å kunne aktivisere barna. Nå kan også disse barna fortelle sine klassekamerater om mandagene at de har deltatt på morsomme aktiviteter gjennom helgen, forteller daglig leder i Robin Hood-huset, Marcos Amano.

Takket være velvillige givere har stiftelsen fått mulighet til å ta barna med på bading, museer, kino og en rekke andre aktiviteter som de normalt sett ikke ville hatt råd til.

– Vi er svært glade for våre mange gode hjelpere i byen. Vi bruker også en del gratis aktiviteter, for på den måten å vise frem mulighetene som familiene senere kan benytte seg av på egen hånd, sier Amano.

Tomt for snop

For familien fra Syria har nettopp det at aktivitetene er gratis, vært viktig.

– Barna trenger aktivitet, og det er viktig at de kan få mulighet til å delta på slike ting. Det er en god støtte for oss at det ikke koster noe, sier Aljadayel.

På bordet ligger pepperkakehus og snart tomme skåler med snop til å pynte med.

– Hva?! Skal vi ikke spise snopet? Skal vi ha det på taket av huset?

12-åringen bryter sammen i latter mens de andre rundt bordet ler høyt. Når du aldri har pyntet pepperkakehus før, er det ikke lett å vite at nonstopen ikke bare skal rett i gapet!