For over fem år siden forlot de engelske brødrene Hugh og Adrian Lyall bilen sin i parkeringshuset på Flesland. Taksameteret har tikket og gått, og prislappen har for lengst passert 200 000 kroner. Da Rolls Roycen ble parkert var døgnprisen 85 kroner. Nå er den kommet opp i 130 kroner. Parkering i 14 dager koster 1550 kroner.

OPPGJØRETS TIME

Avinor AS som driver parkeringshuset er lei av å vente på eierne, og oppgjørets time er kommet.

– Tålmodigheten vår er i ferd med å renne ut, og senest for en uke siden var vi atter en gang i kontakt med eierne. De er tilsynelatende ivrige etter å fikse opp i dette, men det har vært en vanskelig prosess. Enten må vi få overta hjemmel på bilen, eller så må vi selge den. Hvis vi ikke kommer til enighet, må vi tvangsselge bilen, sier markedssjef i Avinor AS, Alf Sognefest.

Dette er andre gangen forretningsmennene fra London har hatt en bil stående på Flesland i lang tid. Forrige gang sto den parkert i et halvt år, og det kostet dem 16 000 kroner å løse den ut. Den gangen gjorde eierne opp for seg.

KJØRER STANDSMESSIG

Dersom Bergen Lufthavn får overta Rolls Roycen, kan bergenserne kjøre i samme stil som danskene.

– Dronningen av Danmark har gitt en VIP-bil til København Lufthavn for å frakte celebre gjester til og fra flyene. I Norge er det ingen som har et lignende opplegg. Dette kan være en god ide dersom saken ender slik at vi får overta bilen. Da kan alt fra statsledere og andre personer som blir definert som VIP-personer i Bergen, trolig få glede av bilen, sier Sognefest.

For ett år siden ble 1987-modellen flyttet fra parkeringshuset til en egen garasje. Selv om eierne ikke har tatt ansvar for bilen sin, har den likevel blitt tatt godt vare på.

– Så lenge bilen sto parkert i parkeringshuset ble den jevnlig pusset og stelt. Det har vært mindre stell der bilen står nå, men det er så pass mange bilgale personer på Flesland som vet at en ekte Rolls Royce tar man seg godt av, sier Sognefest.