– Vi gjør ikke annet enn å jobbe, sier Balcescu Constantin til BA.

Han og flere av beboerne sitter ute foran huset på Paradis i Bergen og tar seg en røyk.

De siste dagene har det blitt skrevet mye om saken på Paradis. Politiet mener at rundt 30 personer har bodd i huset. En mann er siktet for menneskehandel.

– LØGN I MEDIA

– Det er ikke noe narkotika eller prostitusjon her. Det som står i mediene er løgn, sier en annen beboer i huset på Paradis til BA.

Han ønsker ikke å få navnet sitt på trykk i avisen, men uttrykker frustrasjon over det som har skjedd.

– Vi gjør ikke annet enn å jobbe. Noen av oss selger «Folk er folk» mens andre jobber som malere, forteller han.

– Politiet har vært innom tre ganger, men de har ikke funnet noe, legger han til.

HAN HAR HJULPET MEG

Mannen som er fra Romania har vært i Norge i to måneder. Han forteller at 60-åringen som er siktet for menneskehandel har hjulpet ham.

– Da jeg kom til Norge hadde jeg ikke noe sted å bo. Her er det bra, selv om det bor for mange her. Jeg deler rom med to stykker. Jeg vil jo ikke bo på gaten.

Han skal ha snakket med den siktede etter at han slapp ut fra arresten, men visste ikke hvor han befant seg da BA snakket med ham torsdag kveld.

Mannen forteller at det også bor en familie i huset, bestående av tre barn og foreldre. Disse har i følge mannen et eget rom i huset.

– Til sammen bor det mellom 12 og 15 personer her, alle fra Romania. Noen betaler, mens de som ikke har jobb slipper å betale husleie.

LØSLATT

60-åringen som er siktet for menneskehandel ble avhørt torsdag. Det mistenkes at han har utnyttet de som har bodd på denne adressen. Han ble likevel løslatt torsdag.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Han sier at han har tatt seg av disse personene, sier advokat Steinar Yndestad.

– På hvilken måte da?

– Han har gitt dem husly og mat. Han har ikke hatt en profitt på dette.

– Han har forklart at han ga disse personene husrom for en rimelig penge. 50 kroner i døgnet. Det er ikke noe å si på, sier Yndestad.

Han forteller videre at mannen er involvert i gatemagasinet «Folk er Folk». Dette er et blad som selges på gaten av blant annet rumenere.

– Han sier at han skal ha prøvd å få personene som bodde hos ham til å selge sette bladet i stedet for å tigge, sier han.

I avhør skal han ha sagt at det ikke bodde mer enn ti personer på adressen på Paradis.

Selv om mannen er løslatt, oppretholdes siktelsen av politiet.

25 SENGEPLASSER

Politiet har gjennomsøkt huset og funnet sengeplasser til 25 personer der. I tillegg skal garasjen være innredet med senger.

Det er også partytelt og en presenning strukket over, men ifølge politiet er det ikke noe som tyder på at folk har sovet også der.

– Meg bekjent har folk bodd innomhus, sier Morten Ørn, stasjonssjef ved Bergen sør politistasjon.

Om beboerne fortsatt skal bo i huset, legger ikke politiet seg bort i. Dét er en sak mellom utleieren og leietakerne. De har ingen gyldig leiekontrakt lenger, men om politiet skal involvere seg, må utleieren begjære en såkalt fravikelse gjennom namsmannen, forklarer Ørn.

Eiendomsselskapet eier også en rekke andre hus i området. Ørn vil ikke uttale seg om hvorvidt politiet også har hatt disse under oppsikt.

– Det kan jeg ikke kommentere, uansett hvordan du stiller spørsmålet. Det er mange som leier ut i vårt distrikt. Hvilke boliger politiet følger med på, ønsker jeg ikke å snakke om i avisen, sier Ørn.