Russebuss til en million

ET SIKKERT VÅRTEGN: Guttene fra Fana er klar for russetiden og har kjøpt seg en buss som har flere russesuksesser bak seg. På bildet fra venstre: Simen Thorsheim, Christopher D. Bell, Kristoffer I. Steinsvik, Erik Skutle, Nicolai Zurhaar Birkeland, Carl. Chr. Mengkrogen, Erik A. Ellingsen, Martin Ruud, Terje Haugland Opdal, Alexander Johannessen, Sebastian Waage Løken, Martin Kyrkjebø Wickman.

ET SIKKERT VÅRTEGN: Guttene fra Fana er klar for russetiden og har kjøpt seg en buss som har flere russesuksesser bak seg. På bildet fra venstre: Simen Thorsheim, Christopher D. Bell, Kristoffer I. Steinsvik, Erik Skutle, Nicolai Zurhaar Birkeland, Carl. Chr. Mengkrogen, Erik A. Ellingsen, Martin Ruud, Terje Haugland Opdal, Alexander Johannessen, Sebastian Waage Løken, Martin Kyrkjebø Wickman. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Guttegjengen fra Fana lar seg ikke stoppe av finanskrise og manglende sponsorer. De betaler selv.

DEL

Et frieri til mer enn 100 bedrifter ga liten respons. Likevel har guttegjengen fra Fana som mål å skape «den feteste russebilen».

Nyheter

– Vi vil ikke si mer enn at vi bruker et syvsifret beløp på bilen, sier Erik Skutle.

De 19 guttene, hovedsakelig fra Fana gymnas, har jobbet med prosjekt russebuss siden i høst. Da fikk de has på fjorårets busslager «Mario» og gikk løs på bilen for å gjøre den til sin egen.

VIL BLI BEST: BA møter guttene i en lagerhall på Midttun en ettermiddag etter skoletid. De har rigget seg til med gi-bort-møbler fra Finn, pizzabaker og varmelampe. Bussen er ribbet både ute og inne og gjøres nå klar for lys og lyd i særklasse. Temaet blir Mystery land, en fargerik buss med fluesopper og dverger.

– Målet er å få den feteste bussen i byen. Den har et tak som tåler store høyttalere, et vanvittig lys- og lydanlegg og til og med en egen partylåt, skryter guttene.

24. april skal bussen stå klar til å rulle inn på Bergens-kåringen, som de håper å vinne.

FINANSKRISE: Russebuss-drømmen har ikke bare kostet svette. Den har også blitt dyr for guttene.

– Vi hadde nok tenkt oss at finansieringen skulle gå litt lettere, sier Bell.

I stedet for hundretusenvis i sponsorpenger ble det jobbing med servering og varetelling.

– Vi var faktisk på varetelling på 1. nyttårsdag klokken åtte for å tjene penger, skryter guttene.

De 19 guttene har lagt 20 000 hver i potten fra starten av. I tillegg kommer dugnadsinntekter på vel 100 000 og sponsorinntekter på vel 50 000. Selv det blir ikke nok for å kunne betale for buss, musikkanlegg, totalrenovering av bussen og utgifter til sjåfør.

IKKE PAPPAS PENGER: – Vi får se hvordan det går. Men det er ikke sånn at «pappa betaler» altså, smiler Simen Thorsheim.

Helgen i Kongeparken er der Mystery-guttene satser på å sette inn støtet.

– Vi håper på å få utbytte av alle pengene vi har satt inn da, sier Martin Ruud.

Artikkeltags