Russen får tilgivelse

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Nå må de vektlegge å gå i takt, sier politiet.

DEL

Som BA.no skrev tidligere i dag, ble Fanafjellet stengt etter russens herjinger natt til fredag.

Politioverbetjent ved Bergen sør politistasjon, Harald Lekven, klarte ikke å legge skjul på at han var skuffet over at russefesten hadde utagert allerede første dagen.

VILLE STENGE FANAFJELLET

Faktisk vurderte politiet å stenge Fanafjellet for resten av russetiden.

I den anledning ble det invitert til en aldri så liten alvorsprat mellom Lekven og russepresident Petter Krogh Nilsen.

– Det var russepresidenten som tok initiativet til dialogen, og han beklaget det inntrufne. Det er dessverre få som ødelegger for alle, sier Lekven til BA.no.

Møtet gjorde tydeligvis inntrykk på politiet, for russepresidenten fikk trumfet gjennom en tilgivelse og en siste sjanse.

FØLGER MED ARGUSØYNE

– Vi har bestemt oss for å holde åpent gjennom helgen og for og så evaluere situasjonen på mandag. Vi vil følge situasjonen med argusøyne fra time til time – fra dag til dag. Nå må de vektlegge å gå i takt, ikke ekskludere seg selv fra denne muligheten, oppfordrer Lekven.

– Hvordan har russen oppført seg ellers i dag da?

– Det har vært relativt rolig. Det siste vi fikk melding om var at det var et par russebusser på vei til Sentrum med usikret last. Vi har sendt noen patruljer for å sjekke det, sier Lekven.

– Dialogen med politiet var veldig god. Nå må vi bare klare å utnytte denne sjansen, sier russepresident Petter Krogh Nilsen til BA.no

Han har tro på at russen nå har lært.

– I går gikk det over styr på grunn av at det var første dagen og at folk var litt giret. Og da ble det litt ekstra. Nå tror jeg at de negative avisskriveriene og konsekvensene hvis man ikke skjerper seg, gjør at russen tar til fornuft.

Artikkeltags