– Jente ble dopet ned og kastet i container

En jente ble funnet i en container inne på et industriområde i Rådalen. Politiet vil ikke bekrefte hvor jentene ble funnet, men etter det BA kjenner til, skal det ha vært i dette området.

En jente ble funnet i en container inne på et industriområde i Rådalen. Politiet vil ikke bekrefte hvor jentene ble funnet, men etter det BA kjenner til, skal det ha vært i dette området. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Russetiden har vart i bare noen få dager. Allerede er det meldt om voldtekt, neddoping og åpenlyst narkotikasalg.

DEL

Som BA skrev tirsdag, er en mannlig russ siktet for voldtektetter en russefest ved Hordnesskogen natt til 1. mai.

Nå bekrefter politiet også at de etterforsker en sak der en jente ble funnet i en container inne på industriområdet i Rådalen, ikke langt fra Hordnesskogen.

– Aldri vært borti noe lignende

– Vi ble kontaktet av folk som fant en jente som kom til seg selv i en container. Av hensyn til de berørte, ønsker jeg ikke å kommentere noe mer om hendelsesforløpet, men vi etterforsker saken, sier politiinspektør Morten Ørn ved Bergen sør politistasjon til BA.

LES OGSÅ:– Vi er redde

Episoden skal ha skjedd sent på natten til 1. mai, og jenten skal være yngre enn russen.

– Jeg har aldri vært borte i noe lignende, og vi blir selvsagt veldig bekymret når slike ting skjer. Vi jobber nå med å finne ut hvordan jenten havnet i containeren. Dette kunne endt fatalt, sier Ørn.

Jenten skal ikke ha blitt fysisk skadet etter episoden.

Russebussjåfør Roald Broch er rystet over hendelsene som har skjedd i russemiljøet de siste dagene.

Russebussjåfør Roald Broch er rystet over hendelsene som har skjedd i russemiljøet de siste dagene. Foto:

Stengt området

Roald Broch (44) er russebussjåfør. Han er rystet over episodene i russemiljøet de siste dagene. Han sier han har møtt på flere jenter som åpenlyst er ruset på annet enn alkohol.

– Senest natt til onsdag møtte jeg på en jente som var blitt neddopet. Hun hadde øyne store som bekkalokk. Heldigvis hadde venninnene hennes funnet henne og gitt henne vann. Hun hadde vært uoppmerksom med drikken sin, sier Broch til BA.

Russen er ute og «ruller» stort sett hver eneste natt. De siste dagene har de oppholdt seg på Stavollen eller ved Hordnesskogen,men nå har politiet stengt områdene for russen.

– Dette gjør vi for å forhindre store ansamlinger av russ. Nå satser vi på at de oppholder seg steder der det blir naboklager når de spiller høy musikk, slik at vi raskt kan komme til stedet og løse opp festen, sier politiinspektør Ørn.

Forstår at naboene klager

Russen selv, og russebussjåfør Broch hadde heller sett at politiet fant et egnet område til dem som de kunne feste uten å være til sjenanse for naboene.

– Russen føler at politiet er imot dem. De kunne selvsagt spilt litt lavere musikk, og de forstår at naboer klager på støyen. Men dersom man hadde hatt et fast sted man oppholdt seg, hadde det vært lettere å holde vakt, samt få organisert opprydding, mener Broch.

Det er Morten Ørn ikke enig med. Han ønsker å spre russen heller enn å samle dem.

– Vi ga dem et område å feste på natt til 1. mai, og det medførte flere uheldige episoder. Det fungerte rett og slett dårlig. Dessuten er det ikke lett for voksne å holde kontroll i Hordnesskogen. Det er et stort område, sier Ørn.

Morten Ørn ved Bergen sør politistasjon.

Morten Ørn ved Bergen sør politistasjon. Foto:

Lite miljø

Han mener årets russekull er krevende å passe på.

– De fester mye, og det er mye rus. Vi har så langt ikke hatt god kontakt med hovedrussestyret. Vi ser variasjon i russekullene, og årets kull er et med til dels store problemer, sier Ørn.

Han understreker likevel at en vesentlig del av russen oppfører seg helt eksemplarisk.

– Det er et lite miljø som det er store utfordringer knyttet til, sier Ørn.

Hull i gjerdet

BA har vært i kontakt med Ragn Sells som eier området hvor jenten ble funnet natt til søndag.

– Jeg kjenner ikke direkte til episoden, men det er selvsagt uheldig dersom det har vært personer inne på vårt område om natten. Det er vi ikke interessert i, sier regionsjef Trond Leganger til BA.

Han bekrefter at politiet var på åstedet onsdag.

– Jeg må henvise til dem for ytterligere opplysninger.

Da BA var på stedet onsdag var det et stort hull i gjerdet fra parkeringsplassen og inn på området hvor det står hundrevis av containere.

– Jeg kjenner ikke til at det er hull i gjerdet, men dette er et gigantisk industriområde som det uansett ikke er vanskelig å ta seg inn på, sier Leganger i Ragn Sells.

BA har så langt ikke lyktes med å komme i kontakt med russepresidenten i Hordaland.

Artikkeltags