Sæle planlegger Israel-marsj

Finn Jarle Sæle skal være med og arrangere Israels-marsj i Florø.

Finn Jarle Sæle skal være med og arrangere Israels-marsj i Florø. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Finn Jarle Sæle har sett seg lei på at Palestina-demonstranter har tatt monopol på det offentlige rom. Til uken skal han lede Israels venner ut i Bergens gater.

DEL

Bare den siste uken har det vært flere store Palestina-demonstrasjoner i Bergen sentrum. Den kristne avisredaktøren har de siste dagene opplevd en telefonstorm fra israelvenner som ønsker motdemonstrasjoner.

FREDSELSKER: – Det har vært stor pågang fra grasroten blant Israels venner. Det ringer folk hele tiden og spør når det blir en demonstrasjon hvor de kan få vise sin kjærlighet til Israel, sier Sæle.

Nå planlegger Sæle en støttemarkering for Israel i Bergen sentrum til uken.

– Vi vil komme nærmere tilbake til tid og sted, men vi skal holde en fredelige demonstrasjoner for å vise at Israels venner er fredselskende mennesker. Debatten må holdes i det offentlige rom. Og vi må argumentere med ord i stedet for med brostein, sier Sæle.

VOLD: De voldelige demonstrasjonene i Oslo har bare gjort Sæle enda mer innbitt.

– Selv om jeg er en reddhare og en pyse kan jeg ikke gå og gjemme meg når det dreier seg om en så viktig sak. Da får det heller være. Volden har gjort meg enda mer bestemt på at det er viktig at vi kommer oss ut og viser vår kjærlighet til Israel, sier redaktøren.

Sæle har liten forstår for at Israels militæraksjoner på Gaza skaper sinne og engasjement blant folk.

– Israel har så langt i denne krigen lyktes med å holde tapstallene så langt nede som mulig ut fra forholdene i det tettbefolkede Gaza. Vi kjenner oss ikke igjen i at Israels strategi er et uttrykk for en ubehersket brutalitet, sier Sæle.

Artikkeltags