Gå til sidens hovedinnhold

– Pøbelstreker stoppet fergen

Artikkelen er over 5 år gammel

Norled setter det i sammenheng med trusselbrev de har fått om bord i batterifergen sin.

Etter knappe tre uker på sambandet var atter en gang MF «Melderskin» ute av drift i noen timer tirsdag ettermiddag, skriver Nordhordland.

Denne gangen var det grunnet defekt toalettanelgg etter at det var et problem med sikringene om bord.

– Skrudde vaskene på fullt

Som vanlig haglet kritikken mot fergen, og Norled og de reisende var svært misfornøyde. Men denne gangen viser det seg at det ikke var fergen sin skyld.

– Forrige fredag oppdaget mannskapet at kranene på flere av toalettene var satt på fullt, og at det hadde rent vant over vaskene og ned på dørken, forteller regionsjef for ferger i Norled, Inge André Utåker til avisa Nordhordland.

Samme dag hadde de merket at noen hadde fiklet med det elektriske anlegget, og de måtte skru av en del gulvvarme.

Det som deretter har skjedd, er at vannet har lagt seg i innredningen, og sakte men sikkert dryppet ned og inn i sikringsskapet under.

– Dermed har vi fått en kortslutning, sier Utåker.

Han sier de ser svært alvorlig på saken.

– Det er helt forkastelig, og det går bare utover de som jobber om bord. Og de er i alle fall uskyldige. Men hvem er det som må rydde opp?

Han sier dette er en belastning de helst vil klare seg uten.

«Vi vil ha Fjord 1 tilbake»

På fergen «Ampere» som krysser Sognefjorden, har de hatt flere hendelser med trakassering av de ansatte, og det har vært hendelser som Utåker regner som sabotasje.

– Der har folk stappet doen tett, og lagt igjen trusselbrev der de sier at de vil ha Fjord1 tilbake på strekningen, sier Utåker.

Hendelsene er politianmeldt, og det skal innføres videoovervåkning utenfor toalettområdene.

– Av en eller annen grunn er det så mange som har noe i mot batterifergen. Jeg kunne skjønt det i mars, da det var lav regularitet. Men så har det fortsatt, sier Utåker.

– Ser dere en sammenheng mellom det som har skjedd på «Ampere» og på «Melderskin»?

– Jeg vil ikke avvise at det har en sammenheng, men vi har ingen holdepunkter for det. Men det er vel noen som tror de har lov til å tøffe seg om bord, sier fergesjefen.

Kommentarer til denne saken