Det meldte selskapet i en pressemelding torsdag. Kontrakten har en verdi på 100 millioner kroner, og det er sørkoreanske LS Cable & Systems som skal stå for arbeidet.

Kontrakten er en del av det nye Sotrasambandet. Bygging av ny Sotrabro krever at de eksisterende luftledningene mellom Breivik og Lillesotra blir flyttet.

Under dagens bro

– Veiprosjektet vil gi de over 30.000 bilistene som daglig krysser Sotrabroen en moderne veiløsning. For å realisere veiprosjektet er det avgjørende å legge om BKK og Statnett sine luftledninger, sier konserndirektør Wenche Teigland i BKK Nett i pressemeldingen.

Luftledningen som nå skal lages går mellom Breivik på bergenssiden og Lillesotra. På hver side av broen skal kablene gå i tunneler på 1,8 og 1,4 kilometer. Kablene skal føres opp til betongdelen av broen, og installeres i kasser under broen. Den nye fjordkryssingen vil erstatte dagens luftspenn over Vatlestraumen, som går i traseen der den nye Sotrabroen kommer.

Utradisjonell løsning

– Vi har valgt en utradisjonell løsning med å montere kablene under dagens bro. Det er krevende, men i dette prosjektet må vi gå nye veier for å finne en løsning som lar seg gjennomføre i praksis, sier Teigland.

(Saken fortsetter under bildet)

Produksjonsarbeidet skal starte neste år. Kabelleggingen skal etter planen begynne like etter årsskiftet 2020, og det nye anlegget skal settes i drift i oktober samme år. Det er satt krav om at arbeidet skal foregå uten at den ordinære trafikken over broen hindres.

– Det er et stort ansvar å gjennomføre et slikt prosjekt, men vi har stor tro på at vi skal løse utfordringene på en god måte, sier avdelingsdirektør for salg i LS Cable & Systems, Hwang Tae-Ho, i pressemeldingen.

Arbeidet er i gang

– Anleggsarbeidet med føringsveiene er i gang i regi av Statens vegvesen, og dette er samtidig oppstarten for anleggsarbeidet med den nye Sotrabroen, sier Jane Furnes, BKKs prosjektleder for omleggingen av luftledningene.

I og med at BKK har rettighetene til traseen der luftlinjen i dag går, er det Statens vegvesen som tar kostnaden med omleggingen av kablene, går det frem av meldingen.