Gå til sidens hovedinnhold

Inngikk kontrakt til en halv milliard

Artikkelen er over 4 år gammel

Statens vegvesen og BKK har inngått kontrakt om å flytte kraftlinjen ved Sotrabroen.

Linjen må flyttes for å gi plass til et nytt Sotrasamband, som skal få slutt på den årelange bilkøen i området.

Kontrakten har en verdi på 500 millioner kroner, og ble signert av regionveisjef Helge Eidsnes og administrerende direktør Thor André Berg i BKK Nett.

Den planlagte hengebroen kommer i samme område som dagens høyspentlinje går. I fjor ga NVE BKK konsesjon til å legge om linjetraseen. Nå er kontrakten undertegnet, og veivesenet kan gå videre med prosjekteringen og flyttingen av linjen. Høyspenten vil gå mot dagens Sotrabro i egne tunneler på begge sidene og bli lagt inn i fagverket under den gamle broen, skriver Statens vegvesen på sine hjemmesider.

– Dette er et stort kabelprosjekt som krever god prosjektering. Arbeidet er kritisk for den videre fremdriften av det nye Sotrasambandet, sier BKK Nettdirektøren til vegvesen.no. Han kaller arbeidet som skal utføres for utfordrende.

– For Statens vegvesen er dette helt spesielt. Ved flytting av høyspenten i forkant av veibyggingen er vi med på å sikre strømleveransen til et viktig eksportanlegg for norsk gass, sier regionveisjef Helge Eidsnes.

Statens vegvesen blir byggherre for bygging av tunneler, sjakter og for å legge til rette for høyspent på dagens bro, mens BKK blir byggherre for selve kabelflyttingen.

Ifølge veivesen.no har Statens veivesen planer om å starte sine oppgaver i forbindelse med flyttingen rundt kommende årsskifte. Når kabelarbeidet er ferdig sommeren 2020, starter arbeidet med å bygge ny bro.