Familien til den avdøde arkitekten Morten Ramm Salbu har dratt på seilasen han drømte om å gjennomføre, til inntekt for vanskeligstilte barn i Nairobi. 

Dette gjør de med slagordet «Sail for Hope». Mortens søster Anne Ramm Salbu seiler Atlanterhavet rundt sammen med konen Reidun Seth og døtrene Lene og Erin.

Da Morten fikk hjertestans i 2013, var han på vei hjem fra en konsert til inntekt for den veldedige organisasjonen Garden of Eden, som jobber for å bedre vanskeligstilte barns kår i landet. Det er denne organisasjonen, drevet av Ramm Salbus bror Harald og hans kone Elin, seilasen støtter. Familien oppfordrer folk til å sponse prosjektet med et valgfritt antall kroner for hver nautiske mil mannskapet tilbakelegger.

Målet er en halv million til inntekt for et barnehjemsprosjekt Morten ble involverti i sammen med broren Harald og hans kone Elin, men aldri rakk å fullføre.

Avslag går til veldelighet

Anne forteller at de cirka to uker inn i reisen får kjempegod respons fra folk de treffer underveis.

– Det har vært spesielt hyggelig i Skottland og Wales, forteller skipper Anne på SMS via satelittelefon.

– Vi har fått masse avslag i havneavgift, og disse pengene går til Sail for Hope, forteller hun.

Da BA snakket med Anne på lørdag, befant de seg i Biscayabukten - midt mellom Frankrike og Spania, men de ventet å komme til kysten av Spania søndag ettermiddag.

Delfiner ved baugen

Mannskapet gir oppdateringer om reisen via en egen blogg, men har siden sist innlegg seilt gjennom Wales og Sør-England, der de hadde et av turens høydepunkter så langt.

I Padstow, en liten havneby i Cornwall, traff de nemling prins Charles og Camilla, hertuginne av Cornwall.

– Vi fikk pratet med ham om Sail for Hope, skriver Anne fra Biscayabukten, som ifølge skipperen var uten en sky på himmelen lørdag.

– En flokk delfiner leker rundt baugen, kan hun tilføye.