Seilerne får avslag i havneavgiften når de forteller hvorfor de er på tur

Artikkelen er over 4 år gammel

...og kongelige slår gjerne av en prat

DEL

Familien til den avdøde arkitekten Morten Ramm Salbu har dratt på seilasen han drømte om å gjennomføre, til inntekt for vanskeligstilte barn i Nairobi. 

Dette gjør de med slagordet «Sail for Hope». Mortens søster Anne Ramm Salbu seiler Atlanterhavet rundt sammen med konen Reidun Seth og døtrene Lene og Erin.

Seiler for brorens drømDa Morten fikk hjertestans i 2013, var han på vei hjem fra en konsert til inntekt for den veldedige organisasjonen Garden of Eden, som jobber for å bedre vanskeligstilte barns kår i landet. Det er denne organisasjonen, drevet av Ramm Salbus bror Harald og hans kone Elin, seilasen støtter. Familien oppfordrer folk til å sponse prosjektet med et valgfritt antall kroner for hver nautiske mil mannskapet tilbakelegger.

Målet er en halv million til inntekt for et barnehjemsprosjekt Morten ble involverti i sammen med broren Harald og hans kone Elin, men aldri rakk å fullføre.

Avslag går til veldelighet

Anne forteller at de cirka to uker inn i reisen får kjempegod respons fra folk de treffer underveis.

– Det har vært spesielt hyggelig i Skottland og Wales, forteller skipper Anne på SMS via satelittelefon.

– Vi har fått masse avslag i havneavgift, og disse pengene går til Sail for Hope, forteller hun.

Da BA snakket med Anne på lørdag, befant de seg i Biscayabukten - midt mellom Frankrike og Spania, men de ventet å komme til kysten av Spania søndag ettermiddag.

Delfiner ved baugen

Mannskapet gir oppdateringer om reisen via en egen blogg, men har siden sist innlegg seilt gjennom Wales og Sør-England, der de hadde et av turens høydepunkter så langt.

I Padstow, en liten havneby i Cornwall, traff de nemling prins Charles og Camilla, hertuginne av Cornwall.

– Vi fikk pratet med ham om Sail for Hope, skriver Anne fra Biscayabukten, som ifølge skipperen var uten en sky på himmelen lørdag.

– En flokk delfiner leker rundt baugen, kan hun tilføye.

Artikkeltags