Gå til sidens hovedinnhold

Ser mot Stortinget

Artikkelen er over 9 år gammel

Høyre-talent Erik Skutle (22) nominert til viktig syvendeplass med knappest mulig margin.

– Jeg er veldig glad og taknemlig for at jeg får den tilliten. En god følelse, sier Erik Skutle til BA.no.

Høyre i Hordaland har fått godt over 40 prosent av stemmene på nyere meningsmålinger. Det ville gitt partiet syv av 15 representanter fra Hordaland på Stortinget. Dermed åpner det seg en mulighet for lederen i Unge Høyre i Hordaland.

– Målet er fast plass på Stortinget. Jeg er kjempemotivert for valgkampen og for å sikre syv eller kanskje åtte stortingsplasser. Vi må være offensive, sier Skutle.

På lørdagens nominasjonsmøte i Hordaland Høyre, kapret han syvendeplassen med 81 stemmer mot Birthe Eriksens 80 stemmer.

– Det viser at vi har mange gode kandidater i Høyre, et luksusproblem. Jeg har stor respekt for Birthe, som også er en verdig kandidat, sier Skutle om den knappe seieren.

OPPTATT AV VALGET I USA

I lørdagens BA står Erik Skutle og Høyre-venn Peter Christian Frølich frem som tilhengere av hver sin presidentkandidat i den amerikanske valgkampen. Skutle vil se Mitt Romney som USAs neste president, mens Frølich vil at Barack Obama skal fortsette.

Lørdag tok Skutle, som ble kåret til Høyres største talent i august, en viktig seier for sin egen politikerkarriere.

– Jeg har store ambisjoner for meg selv og for partiet. Det er nå arbeidet begynner, nå må jeg sette inn det siste giret.

MER DRAMA ENN VANLIG

Hordaland Høyres nominasjoner til stortingsvalget neste år har fått mye oppmerksomhet. Henning Warloe har siden narkoskandalen vært fullstendig uaktuell, mens Inge Lønning gjorde et forsøk på comeback.

I sitt første forslag ville nominasjonskomiteen ha veteranen inn på en sikker tredjeplass på listen. Det gikk lokallagene imidlertid ikke med på.

I stedet gikk Peter Christian Frølich (24) seirende ut av nominasjonsrundene i lokallagene.

På de fem øverste plassene på den endelige listen står følgende personer:
1. Erna Solberg, Bergen
2. Øyvind Halleraker, Bømlo
3. Peter Christian Frølich, Bergen
4. Torill Eidsheim, Lindås
5. Sigurd Hille, Bergen.

På lørdagens nominasjonsmøte ble disse fem som ventet enstemmig valgt.

TRELLEVIK NUMMER SEKS

Sjetteplassen kapret Sund-ordfører Ove Trellevik med 128 stemmer mot Fjell-ordfører Eli Årdal Berlands 33 stemmer. Syvendeplassen snappet altså Erik Skutle foran Birthe Eriksen, mens Charlotte Spurkeland ble enstemmig nominert til åttendeplassen.

Siv Høgtun trakk seg til fordel for Iril Schau Johansen fra Voss som fikk niendeplass enstemmig.