Gå til sidens hovedinnhold

Sexsalg på kirketrappen

Artikkelen er over 19 år gammel

Det er høylys søndag og sex-salget skjer åpenlyst på trappen til Nykirken. – Dessverre er det en del som ikke har sperrer lenger, sier domprost Ørnulf Elseth.

Domprosten mener det for få år siden ville vært utenkelig at noen hadde sex på kirketrappen på høylys dag.

Den svært åpenlyse sex-handelen skjedde ved 1630-tiden i går. En time senere var en ny hore med sin kunde på plass. Også denne gangen forlystet de seg under åpen himmel, men litt mer diskré.

SKUFFET
Domprost Ørnulf Elseth mener det er lite kirken kan gjøre for å løse problemet, som er voksende i C. Sundts gate. Mens nye av sex-salget før foregikk i garasjeanlegget bak Bergen Tekniske Fagskole, har de prostituerte nå okkupert kirkens eiendom.

– Vi kan ikke jage folk fra kirken, eller opprette noen ordning med ordensvakt. Det er politiets oppgave, sier Elseth.

Han mener hovedansvaret må legges til dem som reiser til horestrøket for å kjøpe sex.

– Det sier veldig mye om menneskene som på en søndag ettermiddag reiser for å kjøpe seksuelle tjenester, sier domprosten.

Han er ikke overrasket over det som skjer, men skuffet. Skuffet over at kirken ikke blir spart for slik usømmelig adferd.

– Før var kirken et hellig sted. Dessverre har en del mistet sperrene for hva de gjør, Elseth.

FILMET HANDELEN
Anette Olsen og Christer Danielsen satt og skrev på eksamensoppgaven i lokalene til Danielsens Reklamebyrå, da de fikk øyne på to personer på kirketrappen på andre siden av gaten.

– Ærlig talt. Det får være grenser for hva folk tar seg til med. Jeg er ikke spesielt religiøs, men respekt for kirken får folk ha, sier Christer, som like godt hentet kameraet og dokumenterte sex-handelen.

– Vi åpnet vinduet og ropte til dem, og ba dem om å fjerne seg. Det gikk jo flere småbarnsfamilier forbi, forteller Anette.

TOK SEG GOD TID
Men horekunden lot seg ikke forstyrre. Tvert imot tok han seg god tid til å gjøre seg ferdig. Etterpå ble han stående og nappe gress til å tørke seg med!

– Han virket ikke flau engang, sier Anette, som synes det hele er usmakelig.

De to BI-studentene er blitt godt vant med horetrafikken i C. Sundts gate. Men at det blir solgt seg på høylys dag, og at det skjer på
kirketrappen, er alt annet en hverdagskost.

– Jeg ringte hjem til mine foreldre. De ble ikke så overrasket. Dessverre er dette noe som skjer stadig oftere. Noe må gjøres for å få bort denne trafikken, mener Christer.

Anette nikker enig. Hun tenker på alle småbarnsfamiliene som bor på Nordnes, og som plages av å ha trafikken i sitt nærmiljø.

– Kondomer og annet rask flyter over alt. Tenk på ungene som skal leke i dette området, sier hun.

– Dette går ærlig talt ikke an, sier Anette og Christer.

Åpenlys seksuell omgang og ikke minst på kirkens trapp, er straffbart. De som selger eller kjøper sex har derimot ingenting å frykte. Politiet prioriterer ikke slike oppdrag.