SFT griper inn i Gulen

Mye forurenset grus står inne på Vesttank sitt område i Sløvåg.

Mye forurenset grus står inne på Vesttank sitt område i Sløvåg. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Statens Forurensingstilsyn (SFT) griper inn overfor tankanlegget i Gulen i Sogn og Fjordane for å få fjernet restene av forurenset grus.

DEL

SFT ber behandlingsanlegget til NOAH Langøya om å ta imot til sammen 800 tonn forurenset grus som står pakket i sekker på tankområdet.

  • Nyheter

SFT understreker at Alexela Sløvåg omgående må inngå en bindende avtale om levering av den forurensede grusen. Dersom selskapet ikke inngår en slik avtale innen 31. juli, vil SFT selv sørge for at avfallet blir levert til et godkjent avfallsmottak på Alexelas regning. Den forrige fristen ble satt til 1. juli.

ALVORLIG: – Vi ser alvorlig på at bedriften ikke har etterlevd vårt pålegg og at de har gitt oss uriktige opplysninger om behandlingsløsningen, sier SFT-direktør Ellen Hambro.

For Alexela Sløvåg bekreftet så sent som 15. juni at de hadde funnet en løsning. Grusen skulle sendes til Tyskland. Men 3. juli fikk SFT beskjed om at en slik avtale likevel ikke var på plass.

SOLHEIM TIL GULEN: Onsdag besøker miljøvernminister Erik Solheim (SV) og SFT-direktøren Gulen kommune. De skal innom tankanlegget og møte både kommunepolitikere og andre involverte etter ulykken.

SFT anmeldte tidligere i år Vest Tank for en rekke forhold etter eksplosjonen i tankanlegget 24. mai 2007. Det mest forurensede avfallet er allerede fjernet fra området og sendt til Renor AS i Brevik for forbrenning.

1800 tonn forurenset grus er også tatt hånd om, men Alexela, som kjøpte opp tankanlegget etter ulykken, har ikke hatt noen avtale om levering av de siste 800 tonnene. (©NTB)

Artikkeltags