Sier farvel til bergenspolitikken på Youtube

Filip Rygg trakk seg som byråd for miljø og byutvikling. Avgjørelsen ble annonsert på en pressekonferanse sammen med byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen. - Jeg ønsker ikke å stå som faglig ansvarlig, sa Rygg om Bybane-saken.

Filip Rygg trakk seg som byråd for miljø og byutvikling. Avgjørelsen ble annonsert på en pressekonferanse sammen med byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen. - Jeg ønsker ikke å stå som faglig ansvarlig, sa Rygg om Bybane-saken. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

KrFs Filip Rygg blir kommunikasjonssjef i Skaperkraft og flytter til Oslo om en knapp måned.

DEL

Sent søndag kveld la den avgåtte KrF-byråden ut en Youtube-video på sin Twitter-konto.

I den kunngjør 30-åringen nyheten om at han, som mange andre politikere, har fått seg jobb i kommunikasjonsbransjen.

20. august begynner han som kommunikasjonssjef i tankesmien Skaperkraft. 11. august går det første flyttelasset fra Arna til Sørum med kone og tre barn.

Saken fortsetter under videoen.

GIR SEG ETTER TI ÅR SOM HELTIDSPOLITIKER

– Selv om jeg elsker politikk, er det ok ikke å drive med det hele tiden. Jeg har vært ti år som heltidspolitiker i Bergen. Det har vært utrolig givende, men det er lurt å skrifte beite av og til. Jeg skal nok jobbe mye med politiske prosesser likevel, sier Rygg til BA.

Tankesmien Skaperkraft har som formål å stimulere til refleksjon, bidra til debatt og engasjere til aktiv samfunnsbygging, og er inspirert av Bibelens grunnleggende verdier og klassisk kristen tenkning, ifølge nettsiden til tankesmien.

– Jeg var med på å etablere Skaperkraft for fire år siden. Jeg har tro på tankesmiersom konsept. De får frem fagfolk og løfter den politiske debatten. Det første jeg skal begynne å jobbe med er en bok om menneskehandel, sier Rygg.

TROR BYBANEN GÅR FØRST TIL FYLLINGSDALEN

Rygg gikk som kjent av som KrF-byråd da han ikke fikk flertallet i byrådet med seg på å åpne for Bryggen som alternativ for bybanetrase gjennom sentrum.

– Bybanesaken har gjort sterkt inntrykk på meg som politiker, men jeg har bare gode erfaringer. Jeg er ikke lei meg, selv om jeg er skuffet over at banen mest sannsynlig ikke bygges mot Åsane først, sier Rygg.

Hans spådom er at bybanen blir først bygd mot Fyllingsdalen deretter til Åsane langs Byggen.

ENESTE VED MEG SOM IKKE ER BERGENSER ER DIALEKTEN

Overfor BA bekrefter han at han nå også gir seg i bystyret i Bergen.

– Flytting gir automatisk fritak fra bystyret. Det er vemodig å flytte fra verdens vakreste by. Jeg føler at det eneste ved meg som ikke er bergenser er dialekten. Jeg har tre gutter som er bergensere, men som nå skal gjøre østlendinger av seg, sier Rygg.

Filip Rygg er en av åtte profilerte politikere som har i løpet av det siste året gitt beskjed om at de ikke tar gjenvalg eller sagt farvel til bergenspolitikken.

Artikkeltags