Sissel ga rosen navn

STRÅLENDE: Sissel Kyrkjebø ga tirsdag navnet sitt til den nye Sissel-rosen som nå er å se i baronihagen. Til venstre Mogens Olsen, Pernille Olsen og Anne Grethe Honerød.

STRÅLENDE: Sissel Kyrkjebø ga tirsdag navnet sitt til den nye Sissel-rosen som nå er å se i baronihagen. Til venstre Mogens Olsen, Pernille Olsen og Anne Grethe Honerød. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Med smil og sjarm, sang og champagne ble den nye Sissel-rosen døpt.

DEL

– Det er naturlig at også Sissel Kyrkjebø skal have en rose. For med sin vidunderlige stemme sprer hun glede blant oss alle – på samme måte som den vakre rosen vil gjøre det, uttalte baronidirektør Anne Grete Honerød da hun annonserte rosedåpen av den danske rosen.

Nyheter

– Rosen er nå å se i Baronihagen i Rosendal , og da Sissel Kyrkjebø var i parken i går, ble rosen hun har gitt navn til, behørig døpt.

For hva var vel mer naturlig når det kommer en rose – utviklet i Danmark – enn at den ble ønsket velkommen til Vestlandet med den mest kjente av hyllestsanger vi har: Å Vestland, Vestland, fremført av navneopphavet til den nye rosen, Sissel Kyrkjebø.

Sissel-rosen er utviklet av Poulsen Roser As i Fredensborg i Danmark som var representert med Mogens og Pernille Olsen i Baroniet Rosendal tirsdag kveld.

– Det er mange gode relasjoner mellom Baroniet Rosendal og Danmark. Jeg har vært stor tilhenger av Sissel siden første gang jeg hørte henne. Det er mange år siden jeg fikk ideen om at Sissel skulle legge navnet sitt til denne rosa som det har tatt syv-åtte år å utvikle, sier Mogens Olsen til Kvinnheringen.

Han tok selv kontakt med sangstjernen. Hun var positiv.

– Det var Sissel som foreslo at dåpen skulle skje i Baronihagen, forteller Olsen.

STOLT GUDMOR: Sissel Kyrkjebø var stolt over å få en rose oppkalt etter seg.

– Det hadde eg aldri drømt om, sa hun under seremonien, til et par hundre fremmøtte.

Artikkeltags