«Sjåføren trosset alle faresignalene»

Den 18 år gamle mannen fra Sotra satt fastklemt og døde etter at bilen han var passasjer i havnet i sjøen i Austevoll.

Den 18 år gamle mannen fra Sotra satt fastklemt og døde etter at bilen han var passasjer i havnet i sjøen i Austevoll. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå er den 26 år gamle byggmesteren dømt for uaktsomt drap etter at hans 18 år gamle lærling omkom i en bilulykke.

DEL

«Slik retten ser det har tiltalte vært grovt uaktsom når han har trosset alle faresignaler knyttet til bilens tekniske tilstand og benyttet denne bilen som trekkvogn til henger med last», heter det i dommen fra Nordhordland tingrett.

18 år gamle Christer Lynglund fra Sotra omkom i ulykken da 26-åringen mistet kontroll over bilen ved Åkyllaren i Austevoll om kvelden 2. februar i 2012.

De to var på vei til mannens egen hytte på Austevoll for å gjøre støpearbeider.

NEKTET STRAFFSKYLD

Rettssaken gikk av stabelen i Nordhordland tingrett i forrige uke. Byggmesteren nektet straffskyld.

Under rettssaken kom det frem at bilen var begjært avregistrert og at 26-åringen kjørte bilen uten at den var fremstilt for EU-kontroll.

«Tiltalte velger å kjøre en trafikkfarlig bil, som i seg selv er straffbart, og da må marginer i hvert fall ligge så langt inne på riktig side av farestreken at turen fremstår som mest mulig sikker. Det har ikke skjedd i dette tilfelle og turen endte fatalt», konkluderer retten.

FIKK MILDERE STRAFF

Aktors påstand var åtte måneders fengsel, hvorav 120 dager betinget.

Nordhordland tingrett kom torsdag til en mildere straff. Straffen lyder på seks måneders fengsel, hvorav fem måneder betinget.

Bakgrunnen for den milde straffen er sommel i politietterforskningen og at saken ble gammel uten at det kunne lastes 26-åringen.

Han ble dømt til å betale til sammen 250.000 kroner i erstatning til avdødes foreldre samt tap av retten til å kjøre bil i tre år.

Artikkeltags