Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk denne værvarslingen: Dette kan bli farlig

Artikkelen er over 6 år gammel

Værvarslingen for Vestlandet de neste dagene er alt annet enn normalt: I Hordaland er det ventet mye vind, lokalt store nedbørsmengder og høy vannstand i kombinasjon med høye bølger.

– Vi har en rekke spesialvarsler som skal ut nå, sier vakthavende Aslaug Skålevik Valved ved Vervarslinga på Vestlandet til BA lørdag formiddag.

Været de neste dagene kan bli farlig, ifølge Yr.

Til tross for at orkanen «Gonzalo» allerede har sørget for vind og regn, vil et lavtrykk ved Island og varm, fuktig luft fra Karibien sørge for at været faktisk blir enda verre de neste dagene.

For det første er det snakk om at det vil komme lokalt store nedbørsmengder søndag, mandag og tirsdag. Dette kommer på toppen av to svært nedbørsrike dager tidligere i uken.

– Det er veldig mye nedbør i mange dager fremover nå. Det er ikke utenkelig at det lokalt kan komme opp mot 60-100 millimeter på 24 timer søndag. Det er ventet både regn og regnbyger, og byger er vanskelige å bedømme.

Søndag er det ventet mye vind, og nord i fylket sørvestlig liten storm.

– Det vil være mye vind i fjellene og der den sørvestlige vinden tar, sier Valved.

– Det er også ventet høy vannstand. Det ser ut til å ligge 40 til 60 centimeter over tidevannstabellen, i kombinasjon med høye bølger.

– Dette høres ekstremt ut?

– Det er ikke definert som ekstremvær fra vår side nå, men dette er under kontinuerlig overvåkning og vi følger situasjonen.

Kommentarer til denne saken