I kveld åpner nemlig konseptpuben «Zum Elch» i Nøsteboden. Åpningen er forbeholdt inviterte gjester, blant andre flere av Bergens handelsfamilier som har aner fra Tyskland. Fra og med lørdag er puben åpen for alle.

– Tyskland har alltid fascinert meg. Da jeg var yngre, var alt jeg fikk tak i som var bra, tysk. Landet er spennende, og når jeg kommer dit, føler jeg at jeg virkelig er på kontinentet, sier Iversen om hvorfor han valgte tysk pub som konsept.

FOLKETS BOD: Han forstår ikke hvorfor ikke flere sjøbodeiere har tenkt i lignende baner.

– Byantikvaren har hele tiden stått bak oss som har jobbet med å få til dette. Jeg har til og med blitt tilbudt støtte fra henne, men jeg har takket nei. Det har ikke vært nødvendig, sier han.

Iversen er opptatt av at boden skal være tilgjengelig for alle.

– Mange sjøbodeiere vil lage leiligheter i bodene sine. Men det blir helt feil. Dette er tross alt ikke min bod, det er folket sin, sier han.

Iversen sier det ikke er for å tjene penger at han satser.

– Jeg har ingen lån på boden, så jeg slipper å tenke økonomisk på dette.

«Zum Elch», som betyr «Elgen», skal være et sted der man kan få en opplevelse, ifølge eieren.

– Det skal være et sted der man ikke går bare for å drikke, men også for å oppleve litt av den tyske kulturen. Målet er at bergensere og tyskere skal kunne lære hverandre å kjenne. Alle ansatte skal være tyske, så folk kan få øve på tysken sin.