Gå til sidens hovedinnhold

Skeive partyplaner

Artikkelen er over 12 år gammel

Bergens homofile kan danse fritt til Grand Prix-låter og rockeslagere på det nye skeive utestedet Rio.

Bergen har fått et nytt utested som er rettet mot byens skeive borgere

– Det braker løs på onsdag 14. januar. Da skal vi ha Bergen Gay Galla på det nye stedet, sier konseptansvarlig Kristian Stakset-Gundersen.

Rio, som utestedet kalles, vil befinne seg i Christian Michelsens gate rett under redaksjonen til BA.

– Vi har overtatt lokalene til Z Club. Nå skal vi renovere og gjøre stedet mer eksotisk, sier Stakset-Gundersen.

SAMBA: Rio skal nemlig få et brasiliansk preg, med alt det medfører.

– Vi skal ha karneval, samba og latino-musikk, sier Stakset-Gundersen. Han kan i tillegg fortelle at de skal spille alt fra Grand-prix-slagere via rockemusikk til nettopp latinske toner.

– Det er en myte at alle homofile liker Grand Prix-musikk, men det kommer vel til å spilles litt av det også, sier Stakset-Gundersen.

STED FOR SEG SELV: Til tross for de grandiose planene er det flere som spør seg om homofile virkelig trenger egne utesteder. På spørsmål om hvorfor ikke homofile kan gå på utesteder der også heterofile befinner seg, svarer Stakset-Gundersen følgende.

– Vi homofile har et behov for egne utesteder. På slike steder kan vi flørte med hvem vi vil uten at folk ser rart på oss. Rio vil fungere som et fristed i hverdagen, sier han.

Det nye stedet vil bli drevet av Bergen Servering AS som blant annet driver Scotsman. Kristian Stakset-Gundersen vil fungere som det homofile mellomleddet.

– Jeg skal utforme stedet til å bli et perfekt utested for byens homofile, sier han.