Nå regner skiløypene bort

Regn og mildevær spiser opp skiløypene.

DEL

– På Frotveit er det veldig fine løyper. Der er det kjørt opp skøytespor i dag. Jeg tror også det meste på Grindåsen skal være bra, sier Stein Nepstad i Bergen kommune.

Han er ofte opptatt med preparere løyper slik at flest mulig skiglade bergensere skal få avslørt hvordan det står til med smørekunnskapen.

Dårlig på Fløyen og Totland

De siste dagene har forholdene vært bra, spesielt i helgen da solen kom smygende over fjellene og skapte tilnærmet påskestemning.

– Men nå begynner det å bli lite snø i noen av løypene. På Totland har vi ikke kjørt i dag, da det mangler så mye snø at vi vil ødelegge den helt. Det samme gjelder på Fløyen, sier Nepstad.

Han forteller at de håper på litt snøfall torsdag ettermiddag, sånn at de skal redde noen dager til.

– Vi håper å få greier løyper i helgen også, men da er det meldt flere enda varmere vær, så da vil nok snøen forsvinne, sier Nepstad.

I Gullbotn blir det meldt at det er gode skiforhold. De var ferdige å preparere dem klokken 14, opplyser de på sin Facebook-side.

– Litt bløtt, men ellers fine forhold. I kveld inviterer vi til kombinert langrenn/hopprenn for born. Håpar mange møter opp for å delta, skriver de.

Må ha mer snø

– Blir det siste dagene med skiføre?

– Det er i alle fall siste sjansen om vi ikke får mer snø, men både februar og mars kan være gode snø-måneder, sier Nepstad.

Også Bjørn Stue i idrettsservice i Bergen kommune, forteller at forholdene taper seg.

– Dette kan være siste sjansen, i alle fall i denne omgang. Det er en tynn såle og flere steder er det gjennomslag, sier Stue.

Artikkeltags