Skjelles ut av kristne

Artikkelen er over 13 år gammel

TV 2 opplever å bli utskjelt over telefonen av illsinte israelsvenner etter nyhetsinnslag fra Midtøsten. - I en del tilfeller opplever vi tirader av bannord, sier TV 2-direktør Rune Indrøy.

DEL

Torsdag skrev BA om Karl Åge Holm som hadde klaget på en reklame fra Byggmakker der navnet Satan hadde sneket seg inn. Han klaget og byggmakker endret reklamen med øyeblikkelig virkning.

LITE BANNING

TV-kanalene på sin side sier at de store klagestormene på banning uteblir.

Vibeke Hansen mottar de fleste henvendelsene som TV 2 mottar fra seerne.

– Det er svært lite klaging. Dessuten er det lite banning i norske produksjoner, foruten der det er naturlig å understreke situasjoner og karakterer i dramaserier. Jeg kan ikke huske sist jeg fikk en henvendelse på banning, sier Vibeke Hansen.

Derimot har kanalen fått en del meldinger på at det snakkes for mye nynorsk i nyhetene. Her er det Morten Sandøy, Nils Gunnar Lie og Siri Lill Mannes som får gjennomgå.

Apropos banning; et av de områdene det klages mest, er TV 2 og NRKs dekning av Israel og Midtøsten.

– Vår dekning av Israel blir stadig vekk angrepet av Israels venner. De er også ganske mange. Der hvor kritikken er saklig prøver vi å svare. I en del tilfeller nærmer kritikken seg regelrett utskjelling med tirader av banneord, sier Rune Indrøy til BA.

SPRÅKFANATIKERE

Også NRK er velkjent med trykket fra Israels venner når de mener at dekningen fra Midtøsten blir skjev.

– Israel er absolutt en av våre klassikere. Men trykket var sterkere før. Da kunne vi bli nedringt, sier Gunn Helen Berg, leder for publikumsavdelingen i NRK.

Hun forklarer at det er en solid bredde i det folk klager over.

– Vi har ikke mye klaging på banning. Da er det kanskje mer klaging på nyhetsopplesernes bruk av ord, sier Gunn Helen Berg.

Det kan være språkentusiaster som påpeker feil bruk av ord og uttrykk og som bare må fortelle andre om det.

– Den siste vi fikk inn var en som hadde hørt på NRK Dagsnytt «at det jobbes på spreng. Han mente heller nyhetsoppleseren heller burde si at det jobbes iherdig.

Artikkeltags