Skuffet og forbannet

Artikkelen er over 16 år gammel

– Jeg klarer ikke helt å ordlegge meg. Jeg er så forbannet skuffet, sier tidligere Mjellem-eier, Helge Martin Stokke.

DEL
– Jeg er veldig overrasket. Kjøperne gav uttrykk for helt andre toner i forbindelse med forhandlingene. De har ikke brutt forutsetningene for kjøpet, men de har brutt dem i forhold til uttalelsene de har gitt til Næringsdepartementet, sjøforsvaret og det spanske verftet Izar, sier Stokke.

MÅTTE HA STANSET
Han mener at det ikke er tvil om at Seim visste alt han trengte om den finansielle situasjonen til verftet.

Og da Stokke overlot Mjellem & Karlsen til Seim 12. juli, hadde selskapet et overskudd på rundt åtte millioner kroner i første halvår.

– Men så er det jo slik her i verden at du må ha kunder. Du må ut i verden og tørre, og ta risiko. Vitsen med de nye eierne var jo at de kunne bidra med kapital, slik at Mjellem & Karlsen Verft AS kunne satse på nybygg.

Stokke mener at kjøperne av verftet har unnlatt å gå inn med den kapitalen Stokke på forhånd hadde fortalt dem at de trengte, og derfor ikke har klart å skaffe seg oppdrag.

Uten oppdrag i andre halvår i år er verftet dømt til å gå med underskudd, og derfor kommer også skattesmellen på 30-40 millioner kroner.

MANGLET KAPITAL SELV
– Mjellem & Karlsen har vært verft i 111 år. Det har aldri vært konkurs i den tiden. Så kommer Seim, og det går en måned. Men jeg hadde sikkert kommet i samme situasjon, for jeg hadde ikke kapital til å satse på ny prosjekter, sier Stokke.

– Jeg kan godt forstå at noen spekulerer i hensikten med kjøpet. Seim sa og skrev at han hadde langsiktige intensjoner til meg, og det er vel grunnen til at jeg er så skuffet over det jeg i dag hører. Men jeg hører og at de sier at de vil forsøke å fortsette driften. De får få nok en sjanse, og jeg håper de får det til, for vi har bruk for denne typen arbeidsplasser i byen, sier Stokke til BA.

Artikkeltags