Resultatet av en egen arkitektkonkurranse for det nye senteret ble presentert i strålende sol på Fløyens topp i dag.

Vinnerutkastet ble 'Cumulus' av stavangerbyrået Helen og Hard.

- Vi ville ha et bygg for utsikt og opplevelser, både utendørs og innendørs. På den måten kan man bruke Fløyen også i dårlig vær, sier Trond Amland, administrerende direktør i Fløibanen AS.

KAN GÅ PÅ TAKET
'Cumulus'-bygget er planlagt å ikke endre silhuetten til Fløyen sett fra sentrum, men likevel gi en spektakulær opplevelse ved bruk av mye glass.

- Vi har lagt opp til en opplevelsesløype gjennom bygget, og blant annet mulighet for å gå oppe på taket i fint vær. Når det er dårlig vær kan man oppleve det fra innsiden, sier styreleder og partner i Helen og Hard, Siv Helen Stangeland.

Arkitektene har lagt opp til at en falsk sol skal gi solstemning i utkikksrommet om bygget blir innhyllet i regn og tåke. Et eget rom der de ulike typene regn man kan oppleve i Bergen, samt regnbuer, simuleres er også foreslått.

BEGEISTRET
Både ordfører Herman Friele og reiselivsdirektør Ole Warberg var fra seg av begeistring for bygget, som vil stå ferdig våren 2010 om alt går bra med godkjenninger fra kommunen.

- Dette var steikanes bra, og man kan ikke unngå å bli begeistret for dette. Jeg kan ikke se at det skal komme noen innvendinger fra kommunens side, sa den avtroppende ordføreren.

Vinnerutkastet og de fire forslagene som ikke ble valgt står utstilt i peisestuen til Fløien Folkerestaurant i en uke. Publikum kan også skrive ned sin mening og legge dette i en forslagskasse.