Slik gikk det da bestemor passet leiligheten

Berit og gjengen har gått grundig til verks. Nå spørs det om bestemor får passe på leiligheten neste gang paret skal ut på reise.

Berit og gjengen har gått grundig til verks. Nå spørs det om bestemor får passe på leiligheten neste gang paret skal ut på reise. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mens brudeparet var på Bali pakket Berit (75) og hjelperne hennes inn hele leiligheten i aluminiumsfolie.

DEL

– Sinte? Nei det tror jeg ikke de blir, sier Berit Rolland der hun står i barnebarnets leilighet som er forvandlet til det ugjenkjennelige.

Barnebarnet Malin på 26 har vært på Bali og giftet seg, og etter en lang flyreise ankommer de nygifte Bergen lørdag formiddag.

LITT AV ET ARBEID

– De tror vel de skal får sitte seg ned å slappe av på sofaen, men det blir det ikke noe av med det første, sier bestemoren smilende.

– De skal nå få litt av et arbeid ja, legger hun til.

Sammen med fem andre har Berit brukt nærmere to timer og uvisse mengder med aluminiumsfolie til å pakke inn samtlige gjenstander i leiligheten. Sko, glass, tepper, blader - alt ser nå ut som en scene fra en science fiction-film.

– Men det ligger en rull med boss-sekker i vasken på badet - den er også pakket inn, opplyser hun. Den kan altså de nygifte bruke til å samle sammen mengdene av folie i, men om de finner denne først eller sist i arbeidet er foreløpig uvisst.

Opprinnelig var det brudens mor som fikk den bokstavlig talt strålende ideen som Berit gledelig ble med på.

– Jeg og min mann skal hente dem på flyplassen i morgen. Vi må bare late som vi ikke har peling, sa Berit fredag kveld.

SLITSOM HJEMKOMST

De nygifte, Janne Rolland Herskedal og Malin Nilsson, forsto straks at noe var galt da de ankom leiligheten lørdag formiddag. Gardinene på kjøkkenet var trukket for - noe de ellers aldri pleier å være.

– Med en gang vi gikk inn døren skjønte jeg at min mor hadde gjort noe, sier Janne.

– Da vi kom inn så vi at alt var pakket inn i aluminiumsfolie.

Absolutt alt var dekket, til og med kopper og fat som sto ute på kjøkkenet.

– Det var morsomt til å begynne med, men da vi var ferdig med kjøkkenet og gangen var det ikke så morsomt å pakke opp mer. Da hadde vi stuen igjen. Vi har jo tross alt reist i 24 timer fra Bali og er kjempeslitne, sier Janne og ler.

Jentene brukte litt over én time på å fjerne alt.

Artikkeltags