Videoen over er filmet av TV 2.

Det var klokken 1448 at brannvesen og politi fikk melding om en skogbrann bak boligblokkene ved Barkaleitet på Rolland i Åsane. Brannen ble slukket på en drøy time.

– Slukningsarbeidet var krevende, ettersom vi måtte få vann helt nede fra blokkene i Barkaleitet. Distansen var rundt en kilometer i bratt og ulendt terreng, sier brigadeleder Frode Bruknapp i Bergen brannvesen, som beskriver flammene som store.

– Det brant både i furuskog, brake og lyng, sier han.

Det er vanskelig å anslå hvor stort område som har brent, ettersom terrenget er svært bratt og ulendt. Brannvesenet sier likevel det dreier seg om et stort område.

FRYKTET SPREDNING

Brigadelederen sier det var en periode det ble fryktet for at brannen skulle spre seg til bebyggelse.

– Flammene var aldri i nærheten av hus, men det var så intenst at husene i Barkaleitet hadde vært truet dersom vinden hadde økt. Derfor ble det besluttet å kalle inn helikopter.

Helikopteret kom frem omtrent samtidig med at brannen ble meldt slukket.

– Det gikk ganske kjapt. Vi hadde ute mannskaper fra Åsane, Arna og Sandviken, og en relativt god mannskapsstyrke. Vi har vært på stedet og drevet etterslukking helt frem til nå, og i dette øyeblikk samler mannskapene sammen brannslangene. Nå er jo snøværet kommet, sier Bruknapp klokken 1845.

Politiets operasjonsleder Hans Eirik Thue sier til BA at de foreløpig ikke vet hva som forårsaket brannen.

GODT SYNLIG

Brannen var synlig over store deler av Åsane.

– Det hagler inn med telefoner om brannen. Halve Åsane ser dette nå, sa vaktkommandør Torkjell Helle i Bergen Brannvesen like etter at meldingen kom.

Vitne Robin Tobias Bødtker fortalte til BA at det var et stort område som sto i brann.

– Det er en flate hvor det har brent før, og vegetasjonen har ikke kommet tilbake. Nå brenner det igjen, og flammene ser ut til å ha spredd seg ganske mye, sa han til BA.