– Akkurat det var utrolig artig. Folk hadde kanskje forventet seg annen type vinner, sier Silje.

Onsdag mottok hun heder og ære og prisen Årets Økonomistudent i Oslo. Det er en ny pris i Norge, som deles ut under Universum Awards. I Sverige er denne prisen delt ut fire ganger allerede. Prisen fikk hun for sine faglige prestasjoner og mange år med internasjonalt organisasjonsarbeid.

SNITT PÅ 1,8

– Jeg synes det var veldig kjekt å få en akademisk pris. Før har jeg engasjert meg mye i organisasjonslivet, ikke så mye i det akademiske.

– Det er mer som en hobby for meg, spøker den unge moren. For tre måneder siden fikk hun lille August Severin. Oda Marie er tre og et halvt år.

– Det er topp å være student og mor samtidig. Dessuten har jeg en snill mann som nå er ute i barselpermisjon mens jeg studerer. Som student har vi tid til å spise frokost sammen barna og jeg kan hente tidlig i barnehagen. Det er klart man går glipp av ting, men man for uendelig mye igjen. Dessuten er jeg blitt mye mer effektiv, sier Silje.

Hun tror det er positivt å ha fått barn når hun skal ut i jobb.

– Da vet min fremtidige arbeidsgiver at de ikke får en periode med svangerskapspermisjoner. Om jeg velger doktorgrad eller en annen jobb får tiden vise. Uansett må det la seg kombinere med familien. De er det viktigste, sier Silje.

ENGASJERT

Noe av bakgrunnen for at hun fikk prisen var det brede internasjonale engasjementet. Som 17-åring begynte hun på United World College i Wales. Der startet hun opp Wold Voices. I 1999 arrangerte hun og en kamerat en konferanse i London med 800 deltakere. Det ble vist videointervjuer med Dalai Lama og Aung San Suu Kyi. Hun var selv i India sammen med en kamerat for å gjøre intervjuet med Dalai Lama.

Hun er med på å arrangere en årlig konferanse i Praha, som Václav Havel deltok i. Hun har også debattert med blant annet Frederik Willem de Klerk og Hillary Clinton. I tillegg sitter hun nå i fakultetsstyret, forskningsutvalget og studentutvalget ved Samfunnsvitenskapelig fakultet.

– Dessuten er jeg med i en strikkeklubb, forteller studenten. I dag skal hun ha eksamen. Først lørdag begynte hun å lese.

– Jeg er et skippertaksmenneske, men jeg vet ikke helt hvordan det går denne gangen, ler hun.