Smittsom hjernehinnebetennelse oppdaget i barnehage

Et barn ved Espira Solknatten barnehage på Nesttun har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse.

Et barn ved Espira Solknatten barnehage på Nesttun har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Et barn ved Espira Solknatten barnehage på Nesttun har fått påvist smittsom hjernehinnebetennelse, skriver Bergens Tidende.

Den smittede er en jente på ti måneder. Hun er nå innlagt ved Haukeland universitetssykehus og tilstanden hennes er alvorlig, melder sykehuset onsdag kveld.

Barnehagen ble varslet onsdag.

– Vår styrer i barnehagen har gjort det de skal i forhold til våre prosedyrer. Smittevernoverlegen er varslet, og vi har varslet alle foreldrene i barnehagen, først via mail, og utover kvelden vil vi fortsette i andre kanaler som SMS, sier kommunikasjonssjef Jens Schei Hansen i Espira.

Rådet de har fått fra smittevernoverlegen er å holde åpent for barna torsdag.

– Foreldre har stort sett levert barna som normalt i barnehagen i dag. Smittevernetaten har også utarbeidet et informasjonsskriv som har blitt delt ut i barnehagen og sendt ut til foreldrene, sier Schei Hansen.

Han sier at foreldrene har tatt den dramatiske situasjonen med fatning.

– Det vi tenker mest på nå er jenten og hennes familie, sier kommunikasjonssjefen i Espira til BA.

GÅ TIL LEGE

Smittevernoverlege i Bergen Øystein Søbstad sier til BA at de ser alvorlig på saken.

– For oss er det viktig at vi får tak i foreldre og kan gi den informasjonen som er nødvendig. Det er også litt av grunnen til at barnehagen holder åpent i morgen. Vi må blant annet opplyse dem om hvilke symptomer de skal se etter, sier han.

Torsdag vil det komme personell fra enten smittevernskontoret eller helsestasjonen på Nesttun til barnehagen for å gi informasjon.

Søbstad sier til BT at det har lite for seg å holde barna hjemme fra barnehagen, og at en eventuell smitte sannsynligvis har skjedd når det er oppdaget et tilfelle.

KONTAKT LEGE

Han ber foreldrene kontakte lege dersom barnet skulle bli syk.

– Dersom barnet har influensalignende symptomer, feber eller hodepine bør foreldrene dra til legen for å få undersøkt barnet, sier Søbstad.

Han forteller at de jobber med varsling av leger og legevakter, slik at også de er oppmerksom på at det har vært et tilfelle av hjernehinnebetennelse.

MULIG VAKSINERING

Søbstad sier de ennå ikke har fått opplyst fra sykehuset hvilken type hjernehinnebetennelse det er snakk om.

– Når vi får det klart, vil vi også se om det er nødvendig å foreta en vaksinering. De som har hatt nærkontakt med barnet vil også få antibiotika-behandling, sier Søbstad til BA.

Artikkeltags