Fjærlandstunnelen trolig stengt en god stund etter brann

13 personer ble sendt til sykehus etter brannen i tunnelen natt til tirsdag.

13 personer ble sendt til sykehus etter brannen i tunnelen natt til tirsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fjærlandstunnelen vil trolig være stengte en god stund etter brannen natt til tirsdag. 13 personer ble sendt til sykehus med lettere røykskader.

DEL

Ingen personer kom til skade og ingen er savnet etter at det begynte å brenne i den 6,4 kilometer lange tunnelen mandag kveld.

Politiet opplyser på Twitter at alle de 13 som befant seg i tunnelen har kommet seg ut på Jølstersiden, mens bilene deres står igjen inni tunnelen.

Omkjøring med ferge

Det er ikke klart når bilene kan hentes, og det er for tidlig å si når tunnelen kan åpnes for trafikk igjen.

– Fjærlandstunnelen vil nok være stengt en god stund framover. Det er snakk om store skader etter brannen, sier trafikkoperatør Marius Råve ved trafikksentralen i Bergen til NRK. Han sier det er skader på vegger og tak, samt på tekniske installasjoner i tunnelen. Tirsdag blir det sendt folk for å undersøke skadene.

Det er skiltet omkjøring via fergeforbindelsen Hella-Dragsvik. Råve sier det natt til tirsdag ble jobbet med å sette inn ferge på strekningen.

– Lettere skader

Førde sentralsykehus opplyser natt til tirsdag at alle de 13 som befant seg i tunnelen, kom til sykehuset. Samtlige slapp fra det med lettere skader, men ble lagt inn for observasjon.

– Det er en feiebil som har tatt fyr under arbeid i tunnelen, sier operasjonsleder Marianne Føleide i Vest politidistrikt til NTB. Tunnelen har vært åpen under arbeidet, så det har også vært normal trafikk forbi stedet, forteller hun.

En kilometer inn

Politiet fikk melding om brannen ved 22.30-tiden mandag kveld. Operasjonslederen sier brannen oppsto omkring 1 kilometer inn i tunnelen om man kommer fra Jølster, og at nødetatene rykket ut til stedet fra begge sider.

– Det er en stor feiebil med rundt 500 liter diesel og 700 liter hydraulikkolje. Det er stor varmgang og det har begynt å ramle ting ned fra tunneltaket, opplyser vaktleder Espen Rysjedal ved 110-sentralen i Sogn og Fjordane til TV 2. Det var kraftig røykutvikling, og viftene i tunnelen pumpet røyken ut på Jølstersiden.

Feiebilen drev arbeid sammen med to spylebiler. I tillegg kjørte en ledebil kolonne med seks personbiler og en tankbil etter seg.

Artikkeltags