«Tror noen ansvarlige i NRK bør vurdere om Ingunn Solheim skal få permisjon i resten av valgkampen».

Denne twittermeldingen la Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes ut på twitter etter tirsdagens NRK-debatt om skole.

Da NRK ringte Finnes etter debatten, svarte han følgende:

– Er det baktanker? Handler det om økonomi? Avtaler? Lovnader? Det er spørsmålet.

– Valgkampen har NRK forberedt seg på i lang tid. Dette ser ut som en bevisst strategi å sverte Høyre. Det har vi sett flere eksempler på i denne og forrige uke. Hvorfor stiller ikke NRK kritiske spørsmål til regjeringen som har styrt i åtte år, utdyper han overfor statskanalen.

VILLE TREKKE SITATER

En annen av Finnes twittermeldinger under debattprogrammet lød slik: «Blir dette en ny NRK debatt uten ett eneste kritisk spørsmål til Regjeringen til tross for at de har styrt Norge i åtte år».

– Jeg er oppgitt. Jeg syns ikke ansatte i NRK kan stille spørsmål til Kristin Halvorsen om hun stoler på sine politiske motstandere. For det ligger i det å være politisk motstander å være uenig. Da er det lagt opp til at Halvorsen får alle muligheter til å svare slik hun ønsker. Hvorfor skal hun få være en politisk kommentator? Spør Finne NRK da de ringte for utdypende kommentar.

Ifølge NRK kom Solbergs mann på andre tanker etter intervjuet, og ville gjerne trekke sitatene sine.

– Det jeg sa ble sagt i affekt. Jeg er inhabil i saken. Det var en debatt om min kone, og jeg var opprørt, sier Finnes til NRK.

Ifølge statskanalen la han også ut en ny tweet etter intervjuet: «Etter å ha tenkt meg om håper jeg Ingunn Solheim gjør det beste ut av resten av valgkampen som programleder».

Onsdag ringte Finnes og ba om unnskyldning for uttalelsene kvelden før.