Sønnen: – Skam deg

Frederik og Trond Mohn.

Frederik og Trond Mohn. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Det sier Trond Mohns sønn, Frederik Wilhelm Mohn, til .

DEL

– Han har gått bak ryggen min. Dette fikk jeg vite om på lørdag. Prosessen har foregått siden ifjor sommer. Han er feighetens nådegave, sier Frederik Mohn til DN.no.

– Han skal vel gi pengene til Bergen by. Jeg oppfordrer folk til å ikke ta imot disse judaspengene. Han har ikke klart å videreformidle familiebedriften som hans far grunnla i 1938. Nå må han ta konsekvensene av det, sier Mohn.

Frederik Wilhelm Mohn sier til TV 2:

– Han kan tørke seg et visst sted. Jeg er ikke opptatt av pengene, jeg er opptatt av industriutviklingen på Vestlandet.

TROND MOHN ER LEI SEG

Faren tar dette svært tungt.

– Dette synes faren er veldig leit. Utover det vil jeg ikke kommentere hans utspill, sier Trond Mohn til Nettavisen NA24.

Sønnen beklager overfor alle ansatte og særlig fagforeningene.

«Trond Mohn klarte aldri å gjennomføre generasjonskiftet i bedriften som hans far, Frank Mohn grunnla. Det ble for vanskelig å innrømme at han hadde en flink sønn. Vi har ennå ikke blitt kontaktet av Alfa Laval, og det sier det meste om Trond Mohns fremgangsmåte. Skam deg Trond!» skriver han i en SMS til Sysla.

Frederik Wilhelm Mohn har ikke besvart BAs henvendelser mandag formiddag.

Det var i desember 2012 at Fredrerik W. Mohn sjokkerte alle. Uten å ha underettet sin far på forhånd tok han ordet på styremøtet.

UENIGHETER

I januar 2011 overdro Trond Mohn ledelsen av selskapet til sin 35 år gamle sønn – tredje geerasjon. Faren ble sittende som styreleder. Det var slik det skulle være i familiebedriften. Knapt to år etter ville sønnen gå sine egne veier.

I en pressemelding ble det opplyst at sønnen hadde sagt opp på grunn av ulikt syn på strategien for selskapets fremtid.

«Frederik Wilhelm Mohn har med virkning fra 30. november 2012 valgt å fratre sin stilling som administrerende direktør i Frank Mohn AS. Bakgrunnen for hans oppsigelse er ulikt syn på strategien for selskapet fremover. Viseadministrerende direktør Magne Sangolt er konstituert som midlertidig administrerende direktør.»

– Du må ikke spørre meg om hvorfor. Jeg har ikke noe å si, sa Trond Mohn til BA den gangen.

Så fortalte han likevel om sjokket han fikk da han mottok den – for ham – utrolige beskjeden sammen med styret i den 74 år gamle bedriften.

– Det er ingen uenighet man ikke kan komme over. Jeg vet ikke. Jeg har ikke fått noen begrunnelse. Jeg vet ikke. Vi har ikke hatt kontakt i det siste, sa Trond Mohn.

Artikkeltags