Gå til sidens hovedinnhold

Folk fra hele verden følger livet til katten Albus

Artikkelen er over 5 år gammel

På kort tid har mange tusen trykket «follow» på Instagram-profilen til katten Albus fra Bergen.

Katter har tatt over internett. Folk elsker simpelthen å se videoer og bilder av katter. Om igjen og om igjen. Enten de spiller keyboard eller er like gretne som Grumpy Cat.

Folk elsker også katten Albus Dumblepurr (1) fra Bergen, som på få måneder har fått over 11.000 følgere.

– Det er kjempemorsomt! Det har gått over all forventning, sier matfar Joakim Stokkereit Johnsen (29) til BA.

– Vet ikke helt hva vi har gjort riktig

I midten av november opprettet han og samboeren Hanna Englund Sunnarvik (27) profilen. Albus hadde allerede bodd hos dem en stund, og Joakim innrømmer at det kanskje ble delt litt vel mange bilder av katten på både Facebook, Instagram og Snapchat.

– Vi gjorde vel slik som alle katteeiere gjør, og delte bilder og videoer overalt. En kompis sa ertende til meg at det begynte å bli litt mange kattebilder, og truet vel egentlig med å fjerne meg fra feeden sin, forteller 29-åringen.

En egen profil for katten ble opprettet, og katteeierne regnet i utgangspunktet med at det kun var venner og familie som kom til å følge Albus Dumblepurrs katteliv.

– Jeg vet ikke helt hva vi har gjort riktig, men noe er det. Vi får vel nesten 1.000 følgere hver gang vi legger ut et nytt bilde, sier Joakim, og forklarer at de forsøker å ha en humoristisk vinkling på bildene og teksten de legger ut.

LES OGSÅ:Razika viser seg fra en mindre flatterende side

Telefoner fylt til randen med kattebilder

Matfar forteller at Albus, som er oppkalt etter Harry Potter-karakteren «Albus Dumbledore», har mye personlighet, og stort sett er mest glad i å kose med matmor. Ellers er han en helt vanlig katt som liker å sove og spise ting han ikke skal ha.

Det eneste Albus er redd for, er måker, forteller katteeieren:

– Han har hatt et litt uheldig møte med en måke som bæsjet på han, rett og slett. Så han er litt pinglete når han skal være ute, ler Joakim.

Noen håret mål har ikke katteeierne, og legger ut et par bilder ukentlig. Albus deltar også i ulike Instagram-konkurranser, og skal pryde en britisk 2017-kalender som «Mister April».

– Telefonene våre er fulle av kattebilder. Vi har en policy på at vi heller legger ut et godt bilde, enn mange dårlige, forklarer Joakim.

Følg BA på Instagram her!