Siden søndag kveld har Ran Seilforening mobilisert et stort antall båter i søket etter en fransk seiler, som tilhører samme forening.

Sammen med blant annet Hovedredningssentralen i Sør-Norge, politiet, Røde Kors, Redningsselskapet, Kystvakten har det vært en rekke mennesker i sving i søket både på land, på vann og i luften. Mandag kveld ble redningsaksjonen avsluttet fra politiets side.

Men tirsdag morgen fortsetter i underkant av 50 frivillige søket i området rundt Anglevik på Sotra.

– Jeg har gjort dette mange ganger, og vet hvordan familien har det. Det er ufattelig flott å se alle som stiller opp i søket, sier søksleder Richard Træet. Han har vært i Redningsselskapet tidligere, og har vært med i flere søk som frivillig.

Saken fortsetter under bildet.

 

Leter etter vennen sin

De frivillige som deltar er båtfolk fra Ran Seilforening, Åsane seilforening, Askøy seilforening og padlere fra Askøy kajakklubb.

Med i søket er også den savnedes god venn, Cyril Poveda Marøy, som tirsdag var på stedet der ulykken inntraff.

– Dette er grusomt. Helt forferdelig. Jeg kan ikke beskrive det på en annen måte, sier han.

Marøy har kjent den savnede siden slutten av 1990-tallet.

– Jeg har 10.000 spørsmål og skjønner ikke hvordan dette kunne skje ham. Han var masse på sjøen og hadde god fysikk, sier Marøy.

Han fikk beskjed om at det var den gode vennen som hadde vært ute for en ulykke mandag kveld.

– Jeg ønsker og håper at flest mulig blir med i søket. Jeg vil bare finne vennen min, sier Marøy.

Saken fortsetter under bildet.

Trenger flere frivillige

Bjørn-Erik Knudsen i Ran Seilforening har bidratt i søket siden søndag kveld.

Han er imponert over frivilligheten ikke bare folk i seilforeningen viser, men også andre båtfolk har vist i disse dager.

– Han (den savnede journ.anm.) var godt likt. Det er helt tydelig at folk synes at dette er tragisk, og de tenker nok at dette kan skje hvem som helst, sier Knudsen.

Han forteller at de mandag måtte takke nei til en del frivillige. Rett og slett fordi det var for mange som ønsket å bidra.

– Men nå skal vi ikke si nei til noen, og håper at mange vil hjelpe oss i søket. Vi håper at alle som er på og ved sjøen holder utkikk, sier Knudsen.

  • Ønsker du å bidra i søket? Kontakt Bjørn-Erik Knudsen i Ran Seilforening på telefon 918 80 318. Seilforeningen understreker at man ikke må ha båt for å bidra i søket.

Falt i sjøen

Det var søndag ettermiddag at mannen i 50-årene falt over bord i Hjeltefjorden i nærheten av Anglevik på Sotra. Mannen skal ha blitt truffet av en bom i forbindelse med låring av et seil.

Mannens samboer var på båten da ulykken inntraff, og varslet politiet om hendelsen.

I forbindelse med redningsaksjonen er det blitt funnet et par sko og en redningsbøye.

Politiet forteller at mannen ikke hadde på seg redningsvest da ulykken inntraff.

Saken fortsetter under bildet.

 

Politiet skal samle trådene

Ved 2130-tiden mandag kveld ble redningsaksjonen avsluttet uten funn, og politiet gikk over i en ny fase hvor de leter etter en antatt omkommet person.

– Nå skal vi samle trådene, få en oversikt over hva som er gjort og se om det er noe mer vi kan gjøre, sier lensmann ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannskontor, Torgils Lutro.

Lensmannen skryter av de frivillige som leter etter den franske seileren.

– Det er veldig flott og det er viktig.

Lutro forteller videre at de har en god dialog med de pårørende.