Sparket byråd ønskes inn i varmen

Gunnar Bakke sa ingenting til pressen da han ankom Frps partilokaler ettermiddagen etter at han måtte forlate byrådet. I etterkant har den tidligere ordføreren holdt svært lav profil.

Gunnar Bakke sa ingenting til pressen da han ankom Frps partilokaler ettermiddagen etter at han måtte forlate byrådet. I etterkant har den tidligere ordføreren holdt svært lav profil. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Gunnar Bakke ønskes velkommen i toppen av Fremskrittspartiets valgliste.

DEL

– Visst skal han få jobb dersom han har lyst. Han er en arbeidsom, dyktig og bra mann. At han skal være blant de tre-fire første på vår liste synes jeg er helt riktig, sier Sigurd Galtung Døsvig.

78-åringen som har vært med i partiet siden Anders Lange sine dager leder nominasjonskomiteen i Frp.

De skal ha et møte om en 14 dagers tid der skal de gå gjennom hvem som har sagt ja, og hvem som har sagt nei til gjenvalg. Blant annet.

Fristen for å gi slike svar gikk ut 7. mai, men ifølge Døsvig har de ennå ikke fått et endelig svar fra Bakke. Heller ikke byråd Liv Røssland.

– Noen har ønsket mer tid til å svare. Vi venter på henne, men det spørs om hun kanskje har fått nok. Til høsten blir det jo en krangel om økonomien i Bergen, det er ikke lett å styre med 500 millioner kroner for lite i bykassen, sier Døsvig.

– Men har hun lyst å ta gjenvalg så skal hun få en plass høyt oppe, mener jeg, føyer Døsvig til.

GUBBENE

Han setter pris på at veteranene Tor Woldseth, Eiler Macody Lund, og Helge Stormoen ønsker gjenvalg. Morten Myksvoll og Helene Kongshavn har takket nei, sistnevnte sitter da også i nominasjonskomiteen. Av de som sitter der i dag er det bare Silje Hjemdal som BA vet har takket ja til gjenvalg, blant kvinnene.

– Dersom Liv Røssland sier nei, da blir det tynt med kvinner i toppen av listen til Frp?

– Ja, det kan du si. Vi får finne noen andre da, sier Døsvig.

Gunnar Bakke måtte som kjent forlate byrådet. Det etter at byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen skal ha gitt beskjed om at han ikke hadde hennes tillit. Dette har ingen betydning for Bakke, mener lederen av nominasjonskomiteen.

GOD JOBB SOM ORDFØRER

– Han skulle aldri sagt seg frivillig opp, og ingen vet hva det er han skal ha gjort galt. Episoden med Ragnhild Stolt-Nielsen har ingen betydning, for Bakke er flink kar. Han gjorde da også en god jobb som ordfører i Bergen, sier Døsvig.

En av påstandene som verserer er at Bakke skal ha holdt hemmelig for byrådslederen at Frp utarbeidet en egen Bybane-rapport. Døsvig kommer helt uoppfordret inn på Bybane-saken som har ødelagt byrådet, skapt splid i Høyre og gjort hele byen forbannet.

– Jeg vil svært gjerne ha Bybanen over Bryggen, jeg, he-he, utbasunerer Døsvig.

– Ja, vel?

– Ja, og den kommer der en dag også, bare vent! Rundt om i Europa går det jo bybaner foran rådhus og katedraler. I dag er det tungtrafikk og busser over Bryggen, hva er det som er så hellig med den da, lurer han på.

Frp i bystyret har ønsket at Bybanen skal gå inn i en tunnel ved Peter Motzfeldts gate, men partiet sikret sammen med Høyre og KrF flertall for en tunnelløsning ved Kjøttbasaren.

– Jeg tror aldri de kommer inn i det hullet ved Kjøttbasaren. Skal de klare å komme inn ved Peter Motzfeldts gate må bygget til Sparebanken Vest rives, og det ble jo nettopp solgt for 400 millioner kroner! Kanskje man bør rett og slett bygge til Fyllingsdalen først, så tenke seg litt mer om hvordan man skal komme seg til Åsane, sier Døsvig.

BREDT SAMARBEID?

– I Høyre virker de å mene at om man skal styre byen fra 2015 også, så må det bli sammen med alle de borgerlige partiene, altså Høyre, KrF, Venstre og Frp. Hva mener du om det?

– Jeg vil helst drive med Høyre, jeg er usikker på KrF og Venstre. Antageligvis går det fint å drive byrådet i mindretall. Det har Ap gjort før, så får opposisjonen hjelpe oss fra sak til sak. Når KrF nå har gått ut, er ikke akkurat de med neste gang heller, sier Døsvig om det.

Liv Røssland sier til BA at hun ikke vil kommentere om hun ønsker gjenvalg, men sier i motsetning til Døsvig at hun har gitt et svar til komiteen.

– Utover det har jeg ingen kommentar, sier Røssland.

BA har i flere dager prøvd å få kontakt med Gunnar Bakke uten hell.

Artikkeltags