Speilglatte veier

Artikkelen er over 11 år gammel

Det har vært mange mindre trafikkulykker fredag ettermiddag. Det er speilglatte veier og politiet ber folk kjøre forsiktig på glatten.

DEL

Ingen er alvorlig skadd, men flere ulykker på veiene rundt Bergen har ført til småskader, materielle skader og køer fredag ettermiddag.

Veitrafikksentralen er informert om problemene, og bruker alt de har av ressurser på å strø på de glatteste veiene.

Klokken 1531 kjørte en bil i fjellveggen på Vorland i Sund. En mann ble lettere skadd. Han ble først fraktet til legevakten, men ble sendt videre til Haukeland.

Klokken 1654 kolliderte to biler på Masfjordnes. Ingen personer ble skadd.

Klokken 1655 kjørte en taxi av veien i Kalfarveien. Ingen personer ble skadd men det oppsto lange køer etter ulykken. Sjåføren ble kjørt til legevakten for en sjekk.

Klokken 1710 kolliderte to biler og havnet i autovernet i Fritz C. Riebers vei ved Gamlehaugen på Fjøsanger. Det er ikke meldt om personskade.

Klokken 1719 ble det meldt om en trafikkulykke uten personskade på motorveien ved Ikea i Åsane. Like etterpå kjørte en bil av veien og ved Åsane senter. Ingen ble skadd.

Klokken 1721 snurret en bil rundt og havnet på taket på E39 ved avkjørselen til Tertnes. Det er store materielle skader på bilen, men føreren greide seg fint og skal være uskadd. Politiet måtte stenge motorveien i en kort periode for å få tauet vekk bilen. Trafikken gikk tregt ved ulykkesstedet.

Klokken 1728: En ambulanse under utrykning til trafikkulykken på Tertnes kolliderer i en sving på Skolten. Ingen ble skadd.

Bilene seiler av gårde på de speilglatte veiene. Trafikksituasjonen er kaotisk og mange privatbilister, flere taxier og en ambulanse har vært involvert i mindre trafikkuhell.

Politiet rykket ut til ni trafikkulykker på under tre timer i ettermiddag.

Det er så glatt på veiene i og rundt Bergen at politiet måtte stengt Krokeideveien, Øvregaten og Vetrlidsallmenningen. Disse veiene er nå åpnet igjen etter at det har blitt strødd.

På Vetrlidsallmenningen var det så glatt at flere taxi-sjåfører meldte om at de hadde store problemer til tross for at de kjører med piggdekk.

SNØBYGER LØRDAG
Det har vært kaos på veiene fredag på grunn av snøværet og is på veiene. Kulden og snøen fortsetter lørdag, men på kvelden stiger tempraturene og nedbøren kommer som regn og yr. Søndag blir det 4-5 varmegrader og regnbyger under 300 meter.

Nedbøren gir seg natt til mandag men tempraturen synker og det kan bli nattefrost. På dagen på mandag kan det komme litt snø.

Natt til tirsdag blir det et mildvær som kan vare frem til neste helg. Det blir 6-7 grader på dagen og lavtrykkene står i kø.

Det har blåst kuling fra nordvest fredag, men lørdag minker vinden til bris.

Artikkeltags