Lanserer bergensk «monopol»

Har troen på suksess: – Brettspill er i skuddet som aldri før, mener Ulf Hiis Bergh, her sammen med chef i Dræggens buekorps, Jan Øyvind Myklebust. Noen av byens største bedrifter har kjøpt seg profilering på brettspillet. Blant de lokale selskapene som er representert er blant annet Brann, BA, Bir, Sparkjøp, Lerøy og Fjordkraft.        FOTO: KASPAR KNUDSEN

Har troen på suksess: – Brettspill er i skuddet som aldri før, mener Ulf Hiis Bergh, her sammen med chef i Dræggens buekorps, Jan Øyvind Myklebust. Noen av byens største bedrifter har kjøpt seg profilering på brettspillet. Blant de lokale selskapene som er representert er blant annet Brann, BA, Bir, Sparkjøp, Lerøy og Fjordkraft. FOTO: KASPAR KNUDSEN

Artikkelen er over 1 år gammel

Til vinteren skal byens buekorps forsøke å selge brettspillet «Best i byn». Det monopollignende spillet om Bergen er utgitt av et selskap i Lofoten.

DEL

Planen er å produsere opp imot 20 000 eksemplarer av brettspillet. Byens buekorps er engasjert i salget som vil settes i gang før jul. Ideen om et eget bergens-spill kommer fra et selskap i Lofoten.

– Jeg ble kontaktet av Lofoten Brettspill. De lurte på om vi ikke skulle gi ut et eget spill for Bergen. Det synes jeg var en god idé, sier gründer Ulf Hiis Bergh.

– Tidligere har de laget fire populære brettspill i Nord-Norge: Lofotspillet, Vesterålspillet, Helgelandspillet og Ofotspillet, fortsetter han.

– Ingen kopi

Ulike Bergensbedrifter har vært med å finansiere spillet ved å kjøpe seg oppmerksomhet gjennom profilering på spillrutene.

Spillet ligner både på monopol og Bergens Spillet som kom i 1985.

Saken fortsetter under bildet.

Fotografi: Brettspillet selges i to ulike utgaver: et med fotografi, et annet med maleri.

Fotografi: Brettspillet selges i to ulike utgaver: et med fotografi, et annet med maleri.

– Best i byen har likevel sitt eget særpreg. Dette er ingen kopi. Vi har fått støtte fra Innovasjon Norge for å lage det, sier Hiis Bergh.

Sammen med buekorpsekspert Bjørn Hjemdal og forretningsmennene Espen Neubert og Keilon Hiis Bergh har han utviklet spillet.

Selges av buekorps

– Når vi satte i gang så vi for oss et lite spill vi kanskje skulle lage 500 utgaver av. Men så begynte vi å kontakte buekorpsene. Da begynte ballene å rulle, sier han.

Alle byens buekorps har deltatt i en dugnad på utvikling av spillet. Det er også disse som i første omgang skal selge det.

– De får en god innkjøpspris og får dermed gode inntekter ved videresalg. Noen utvalgte idrettslag skal også få lov til å selge spillene, sier Hiis Bergh.

Saken fortsetter under bildet.

Nye kort: Spillet inneholder blant annet børs-kort og best- og verst-kort.

Nye kort: Spillet inneholder blant annet børs-kort og best- og verst-kort.

Tinnsoldater til samlere

Jan Øyvind Myklebust er leder for Dræggens Buekorps. Han var den første Hiis Bergh henvendte seg til.

– Jeg syntes det var en kjempeidé. Dette er absolutt en god inntjeningsmulighet for oss. Vi planlegger å selge spillet for 499 kroner, sier han.

Spillet inneholder blant annet børskort og best- og verst-kort. Det er også monopolpenger med, men ikke hus og hoteller.

– De som er spesielt interesserte kan også få kjøpt spillebrikker fra sitt eget buekorps. De er laget av Norges eneste profesjonelle tinnsoldatmaker, Sigve Solberg, sier Hiis Bergh.

Artikkeltags