Gå til sidens hovedinnhold

Over hundre løper for å hedre Amalie

Artikkelen er over 2 år gammel

Familie, venner, bekjente og ukjente løper maraton for å hedre avdøde Amalie Os Mallasvik.

Bak et bord ved inngangen i Vikinghallen deler Arnhild Mallasvik og Torbjørn Os ut T-skjorter foran lørdagens maraton. Både på magen og ryggen er det bilde av en smilende tenåringsjente. På brystet står «Amalie i mitt hjerte».

17 år gamle Amalie Os Mallasvik fra Naustdal døde på Haukeland i august i fjor, etter flere måneders kreftsykdom.

Nå har 103 venner, familie, bekjente og ukjente meldt seg på Bergen City Marathon under navnet «Amalie i mitt hjerte» for å hedre 17-åringen.

Alle følelser på én gang

– Det blir veldig flott, hardt og vemodig. Alle følelser på én gang. Jeg skulle gjerne ønske at vi ikke møttes for å løpe minneløp. Men slik som det er, er dette en fantastisk måte å hedre henne på, for hun var veldig aktiv. Det blir tøft å løpe gjennom løypen og se alle sammen ha på T-skjorten, sier mor Arnhild Mallasvik.

Moren vet at datteren hadde satt pris på løpelaget.

– Hun hadde vært kjempestolt og rørt om hun hadde sett oss. Det hadde hun satt veldig stor pris på!

Over hundre påmeldte

Det var mor til en av Amalies beste venninner som kom på ideen om å samle et lag til Bergen City Marathon for å hedre 17-åringen, som selv var svært aktiv. Bildet på T-skjorten ble tatt da Amalie løp Breimstafetten bare dager før hun ble syk.

Initiativet delte seg både på tradisjonelle og sosiale medier, og flere og flere meldte seg på. Ett av stafettlagene består av sykepleierne som jobbet på avdelingen der Amalie lå.

– Det er helt fantastisk at så mange stiller! Mange av dem som stiller har aldri vært i nærheten av å løpe et halvmaraton før, så det er veldig flott. Vi hadde aldri sett for oss at det skulle bli så mange, sier mor Arnhild Mallasvik.

Kommer fra England

Løperne på laget kommer både fra inn- og utland. Blant annet har søskenbarnet Mari Louise Mallasvik reist fra England for å være med på laget.

– Det var ikke så mye å tenke på. Det eneste jeg måtte tenke på var lengden å løpe. Jeg har aldri deltatt på et løp i mitt liv. Jeg liker egentlig ikke å løpe engang, så det blir spennende, sier Mari Louise, som tror det blir et emosjonelt løp.

– Jeg ser ikke bort fra at det blir en del grining.

PS! Denne uken startet familien en minneinnsamling. Den har allerede samlet inn over 20.000 kroner. Pengene går til forskning på akutt myelogen leukemi (AML).

Kommentarer til denne saken