Lorentzen havnet på sykehus

Lorentzen ble hastet til sykehus etter å ha falt stygt på trening.

Lorentzen ble hastet til sykehus etter å ha falt stygt på trening.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Heldigvis er jeg ikke typen som besvimer når jeg ser blod, sier Håvard Lorentzen etter skrekkskaden.

DEL

Håvard Lorentzen (23) havnet på sykehus med et stygt kutt i leggen etter at han falt under skøytelandslagets trening i Inzell. Fana-løperen falt stygt på vei inn i svingen.

Han traff sikringsputene på en uheldig måte, og den venstre skøyten lagde en lang og dyp flenge i høyre legg. Du kan se bildet av skaden nederst i saken. (OBS: Sterke bilder)

– Heldigvis er jeg ikke typen som besvimer når jeg ser blod, sier Lorentzen. Da BA snakket med den uheldige skøyteløperen fra Fana torsdag kveld, lå han på sykehuset i Traunstein. Uhellet skjedde på trening nabobyen Inzell, og Lorentzen selv anslår at han fikk sydd minst 100 sting i leggen.

– Men jeg var  i full narkose under operasjonen, så jeg har ikke alle detaljer ennå, sier han.

– Blodet fosset

Selv beskriver han uhellet slik:

– Jeg skulle sette første steg i svingen, da foten plutselig forsvant under meg. Det må ha lagt noe på isen. Jeg stupte inn i putene i 55-60 kilometer i timen, og uheldigvis traff venstre skøyte rett i høyre legg, sier Lorentzen, som har fått anslått at det vil gå en måned før han er i trening igjen.

– Dette var forbasket ergerlig, sier 23-åringen. Og det er ikke første gang bergenseren er uheldig. Han har i mange år slitt med bihulene, men etter en operasjon i mai gikk det nå endelig mot en sesong uten for mange avbrekk. Men den gang ei.

– Det er jo veldig uheldig. Håvard har bak seg en flott samling i Salt Lake City, og så skikkelig bra ut. Så skjer dette, sukker landslagstrener Sondre Skarli. Han forteller at Lorentzen kjapt fikk hjelp på isen.

– Ja, det var heldigvis medisinsk personell i hallen, fra Lotto-Jumbo-laget. De fikk lagt på kompress, så det blødde ikke så ille der og da. Men da vi fikk han på sykehuset, fosset blodet. Det var voldsomt, sier landslagstreneren til BA.

– Jeg har aldri sett noe lignende, men det kan skje ting i stor fart. Faktisk har folk blitt lam etter å ha falt forkjært på ryggen. Men samtidig er det viktig å understreke at vi generelt sett har svært lite skader på en skøytebane, så vi må nå ikke gå rundt og tro at idretten vår er veldig farlig. Men ting kan skje, og nå skjedde det uheldigvis med Håvard, sier Skarli.

Ikke røket noen sener

Det heldige oppi uhellet, er at han ikke kuttet noen sener da skøyten skar inn i høyre legg.

– Nei, og det gjør jo at det vil ta kortere tid å komme tilbake. Men jeg har jo sydd mye, også i muskelen, så det vil altså ta rundt en måned før jeg er på isen igjen, sier Håvard Lorentzen.

– Det betyr at de to første rundene, i Salt Lake City og Calgary, går fløyten. Jeg satser på å være tilbake til løpene i Inzell om seks uker. Så jeg kan jo forsåvidt bare bli her nede, spøker han.

Sondre Skarli sier til BA at han antar at Lorentzen må bli på sykehuset til mandag.

Artikkeltags