Hun er daglig leder i Bergen og Hordaland turlag.

Og hun kan røpe at turlaget har søkt kommunen om å utvide 7-fjellsturen til neste år. Nærmere bestemt med 1000 flere deltakere.

– Vi har søkt om å starte opp en 3-fjelltur for de aller minste. Deltakere fra 0 til 7 år. Naturligvis kan de ikke gå på egen hånd, men det viktigste er at vi har et tilbud til alle, sier Helene Ødven til Bergensavisen.

– Da blir det bæremeis da, for eksempel, sier hun blidt.

Over målstreken

Løypen i miniversjonen av den lange turen vil gå fra Fløyen, til Rundemanen og videre til Sandviksfjellet.

– Altså de tre siste fjellene på 7-fjellsturen. Tanken er at mor, far, besteforeldre og barn skal kunne krysse målstreken sammen, sier den daglige lederen.

– Kanskje vil noen av de voksne i familien starte tidligere, og gå en lengre tur. Så kan de møte andre familiemedlemmer på andre punkt i løypen, legger hun til.

Bakgrunnen for at de ønsker å starte med dette, er at de ser at det er svært mange familier som ønsker å delta.

– 7- og 4-fjellsturen er veldig populære blant barnefamilier, men for noen er kanskje sistnevnte litt for lang, sier Helene Ødven.

Turglede hos de yngste

Per i dag er det 8000 plasser, men hvis kommunen innvilger søknaden, vil det altså totalt bli 9000.

– Vi tror at dette er et tilbud som vil bli veldig godt mottatt av bergenserne. Det vil bli veldig kjekt for noen små, litt tøffere for andre, men det aller viktigste er at alle skal få en god turopplevelse, sier Ødven.

Hun forteller at de ser en stor økning i turinteressen blant barn og unge i Bergen.

– Bare fra i fjor har antall ungdomsmedlemmer økt med 22 prosent.

Det samme gjelder for de aller minste medlemmene. Også der ser turlaget at stadig flere ønsker å gå på tur, sier den daglige lederen.

– Antall medlemmer som er barn har økt med 17 prosent fra i fjor. Så interessen for å komme seg ut i naturen er absolutt til stede, sier hun.

Det er også naturligvis noe av bakgrunnen for ønsket om å starte opp med en 3-fjellstur.

– Vi ønsker å ha et tilbud til alle. Dersom vi får innvilget søknaden, vil 7-fjellsturen virkelig bli en tur for alle generasjonene, sier Helene Ødven.