Det var klokken 0603 i går morges at to taggere ble observert i undergangen vis-à-vis Jæger i Fjøsangerveien. En politimann på vei til jobb overrasket dem mens de sprayet veggene.

STORT PROBLEM: 22. april åpnet distriktssjef i Statens vegvesen, Olav Finne, tunnelen som til slutt kostet 26 millioner kroner. Da BA i går snakket med ham, var han ikke kjent med at taggerne hadde vært på ferde.

– Tagging er et stort problem for oss, sier kollega Gunnar Kråkenes i veivesenet.

– Det er vanskelig å fjerne malingen uten at resten av veggen ødelegges. I dag maler vi over taggingen, forteller han.

REAKSJON: – Tagging har tatt seg opp igjen. Enkelte har den skeive innstillingen at det er greit å gå løs med spraymaling på offentlig eiendom. Men dette er hærverk og straffbart, sier politioverbetjent Svein Bjørn Losnegård til BA.

Han er avdelingsleder ved ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon. De to 17-åringene som ble tatt på fersken i Fjøsangerveien, ble innbragt og avhørt av politiet.

I går var det ikke klart hvilken reaksjon de kan få etter taggingen.

– Det er flere alternativer. Hvis de ikke har andre ting på seg fra før, kan saken bli brakt inn for konfliktrådet, eller det kan ende med forelegg. En politijurist vil ta stilling til det, sier Losnegård.

SAMFUNNSPROBLEM: – Kan taggerne blir erstatningsansvarlige for tilgrising av fasader?

– I mange tilfeller vil forsikringsselskapene fremme regresskrav. De er ofte langt høyere enn bøtene, sier overbetjenten.

For snart to år siden ble en annen 17 år gammel gutt fra Bergen dømt for å ha gått løs på en rekke husvegger, busskur, bosspann, garasjeporter og el-bokser i en periode på et par måneder.

«Tagging er et betydelig samfunnsproblem som rammer både private og offentlige interesser», het det i dommen.

17-åringen fikk 30 dagers betinget fengsel og en bot på 3000 kroner.