I forrige uke ble det kjent at Regjeringen åpner for å lagre informasjon om skoleelevers etniske bakgrunn, religiøse oppfatning og seksuelle legning i et offentlig register. Registeret skal ifølge departementet gi forbedret informasjon om det som skjer i skolen, måle effekter av ulike tiltak, samt brukes som grunnlag for statistikk, forskning og analyse.

Forslaget, som er ute til høring, har blitt møtt med skepsis fra flere hold, blant annet fra Datatilsynet.

Bergen FpU stiller seg også svært skeptisk til forslaget, og arrangerte i den forbindelse en markering på Torgallmenningen i dag.

– Regjeringen har ingenting med disse tingene, sier formann Tristan Dupré til BA.no.

– Det er snakk om barn her, og informasjon som skal lagres i en database. Det hjelper ikke å si at denne informasjonen skal krypteres, for det er alltid noen som har nøkkelen, og opplysningene kan dermed misbrukes, sier Dupré.

– EKKELT: Flere skoleelever deltok i markeringen i 1130-tiden på Torgallmenningen. De elevene BA.no snakket med, fortalte at de ikke liker tanken på å oppgi svært private opplysninger til et offentlig register.

– Det er litt ekkelt å tenke på, at folk skal vite disse tingene. Det er liksom privat, sier en ungdomsskoleelev.

Ikke alle som snakket med demonstrantene i dag, støtter FrP. Men at det ble demonstrert i forhold til saken, var mange positive til.

– Vårt inntrykk er at svært mange har reagert på dette forslaget, både av elever og lærere, sier Dupré.

Hva mener du om det nye forslaget fra Kunnskapsdepartementet? Si din mening i kommentarfeltet under saken!