Som en del av bergensbesøket sitt tirsdag besøkte statsminister Erna Solberg Sandsli videregående skole.

Bakgrunnen for besøket er at elev ved skolen Silje Økland har skrevet en rekke brev til statsministeren og bedt henne komme på besøk for å se på den flotte skolen deres.

Solberg takket ja, men da hun var på besøk på skolen som dagen før hadde hatt politiet på narkorazzia, var det helt andre spørsmål hun fikk.

– IKKE OVERRASKET

– Det er veldig viktig å slå ned på tidlig bruk av narkotika, sa statsministeren, som sa at hun ikke var overrasket over omfanget av narkotikabruken blant unge, som kom frem i rapporten som var grunnlaget for politiets aksjon.

– Det er nok en del flørting med narkotika i ungdomsmiljøene, mener Solberg.

Hun roser elevene som sto bak undersøkelsen om narkotikabruk på videregående skoler.

– De har gjort et kjempebra arbeid og skapt en diskusjon om ungdoms flørting med narkotika. Vi trenger en diskusjon i skolemiljøet. Dette skaper jo det. Det er viktig at denne diskusjonen blir skapt mellom ungdom selv, sier statsminister Solberg.

– RIKTIG Å GJØRE DET PÅ SKOLEN

– Hva tenker du om måten aksjonen ble gjennomført på?

– At de ble hentet på skolen har nok stor virkning i forhold til resten av elevene, fordi det viser at politiet reagerer, mener Solberg.

– Også det at de får tilbud om «Tidlig ute», at det får pedagogiske reaksjoner og at de slipper videre merknader er positivt. Det skaper en bevissthet rundt et faktisk problem, sier Solberg.

– Jeg tror det var riktig å gjøre det på skolen. Det viser at samfunnet setter foten ned.